"נדודי שינה קשים, חרדות ופחדים"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "נדודי שינה קשים, חרדות ופחדים"
    אילנה
    21/08/2009

מבקשת עצה בדחיפות! בת 56. לפני כחודשיים התחילו הפרעות שינה קלות שהלכו והתגברו. בתחילת יולי נסעתי לשבועיים לחו"ל, שם התעוררתי כל לילה 4-5 פעמים. מרגע חזרתי ועד כה השינה או חוסר רציפותה הפכו לסיוט. כאשר הלילה האחרון הגיע לשיא של שינה של 20-30 דקות, התעוררות, זמן עד שנרדמת שוב וחוזר חלילה כל הלילה.
    רציתי לציין מספר דברים מאד חשוב: לפני כחמישה חודשים הפסקתי לעשן בבת אחת אחרי כ-40 שנות עישון כבדות. מבחינה רגשית חוויתי חוויות קשות בשנים האחרונות ואכזבה כואבת סמוך לנסיעתי.
    מלבד הפרעות השינה הקשות אני סובלת מגלי חום שבהם אני נוטפת זיעה או לחילופין בוערת מבפנים.. באיזור "מקלעת השמש" או הקרביים או בין החזה לטבור הוא מרכז הרגשות אני חשה מועקות ופחדים וחרדות, מלווים בצמרמורות המתחילות בקרסוליים וגם נפיחות שמרגישה שהיא תוצאה רגשית. זה תקופה של כמה חודשים שאני מקבלת התקפות בכי קצרות בכל שעות היום והלילה.
    לפני כשלושה חודשים התחילו ללא סיבה ניכרת קרסולי להתנפח. מדי פעם יש לי "עקיצות" וגירודים.
    לפני כחודש בגין כל המתואר רצתי לרופא הכללי שנתן לי כדורי שינה וכדורי הרגעה ליום. משום שאני אנטי כדורים לקחתי מספר פעמים כדור שינה שלם ואחר כך חצי כדור ורק מדי פעם, השבוע כדור שלם לא מנע התעוררות אחת כמדומני וחצי כדור לא מנע כפעמיים התעוררות.
    פניתי להומאופטיה דרך קופ"ח והיום קיבלתי מנה אחת שמיועדת לבחינה לחודש ובמשך זמן זה אסורים עלי קפה, קופאין, שוקולד, בצל חי, כל סוגי הירק כנענע, לואיזה וכו'.
    אני מרגישה על סף תהום, מיואשת, מפחדת להתמכר, מפחדת להרגיש את כל ההרגשות הללו, מפחדת מהלילה ללא שינה. מפחדת מהתמכרות לכדורים. לא יודעת מה לעשות.
    מקווה שתוכלו לעזור לי באופן מיידי. חוסר השינה גורם לכאבי ראש לעיינים שורפות ולפחד נוסף מפני הלילה הבא ובכלל.
    ראוי לציין כי מירב חיי הייתי בן אדם מאד חזק למרות חוויות טראומטיות שחוויתי, השינה שלי היתה שינה מצויינת.
    בתודה מראש ובברכת שבת שלום, אילנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/08/2009

אני מניחה שאת יודעת שאין פתרון מיידי!
    את מעלה סימפטומים לא קלים, רקע של חרדה, מצב רוח ירוד וגם סימפטומים גופניים שונים וברקע הפסקת עישון, גיל המעבר עם סימפטומים אופייניים. הפרעת השינה הינה משנית!
    מה שמקשה עוד יותר זו ההסתייגות שלך מטיפול תרופתי.
    ואגב, אין מחקרים מדעיים שמראים שטיפול הומאופאטי עוזר.
    לדעתי עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר תוך ידיעה שטיפול תרופתי לפרק זמן מסויים עשוי להועיל מאוד!
    ובמקביל בירור הבעיות הרפואיות האחרות. עלייך לפנות לטיפול בהקדם. ככל שהמצב נכנס לפאזה כרונית כך קשה לטפל!

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו