מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי דוקטור מיכל!רז21/08/2009
היי דוקטור, שמי רז ואני בן 24, מאובחן כסובל מתסמונת השעון הבלתי מאורגן. טופלתי במשך חמש שנים בתרופות כמו סרוקסט , ציפרלקס, אפקסור, ריספרדל ורמרון ללא הטבה. החלטתי לפני כשמונה חודשים לחתום את הפרק של התרופות הללו בחיי לאחר שקיבלתי אבחנה מדוייקת והשתכנעתי שההפרעה שלי היא ביולוגית ולא נפשית. אמנם, לא הפסקתי עם הקלונקס... מתום הגמילה שלי מהכדורים הנ"ל יחד עם הפסקה נחרצת וחד משמעית של שימוש בסמים קלים , בלעתי קלונקס חצי מג' בעקביות במשך לילה. היו לי כמה חודשים טובים איתו עד שהוא התחיל לזייף ולפתע צצו כל מיני הפרעות חרדה (שלא היו קודם לכן מעולם) כמו היפוכנדריה ופחד ממחלות, שהטריגר להם היו כל מיני סממנים בגוף שהגבתי אליהם בהגזמה יתרה. החלטתי להגמל וכיום אני נמצא בשלב שאני כבר שבוע על רבע. מתחילת הורדת המינון / הגמילה סבלתי מהתקף פניקה בודד, ומאז הירידה לרבע אני כבר כמה ימים לא ישן טוב (אני רגיל לזה) ובשעות מסויימות ביום סובל מבחילות קשות, כאבי בטן, ותסמינים של שפעת כמו חום וגרון. הכל מעורבב אחד בשני ככה שאני לא יודע מה שייך לגמילה ומה אולי סתם התקררות. למרות כל זאת אני נחוש בדעתי להמשיך ולהיגמל מהצרה הארורה הזו עד שגופי יהיה נקי לחלוטין. השאלה שלי היא האם יכול להגרם נזק משמעותי מהגמילה הזו מלבד החרדות שאין להן מקום אצלי? הן יחלפו? האם יש לי נזק מוחי בלתי הפיך נוכח ההיסטוריה התרופתית שלי? אני מרגיש כעת שאיני מסוגל להתרכז בכלום - אפילו לא בקריאה , ואני סטודנט מצטיין. האם אני אמור לסבול תופעות לוואי אלו? זה תקין?
כמו כן אני נוהג מאז הירידה לרבע קלונקס לקחת יחד איתו גם חצי כדור סרקדין (1 מג')? האם יש בעיה לקחתם ביחד? הסרקדין מסייע מעט בהשריית שינה.. אולי יכול לסייע גם בגמילה עצמה כאשר אפסיק לגמרי? מתי להפסיק? :) תודה רבה על הסבלנות וסליחה על אורך השאלה, רז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופנה גם לדוקטור דליה:) אשמח לתגובה
רז21/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/08/2009עליך להתייעץ עם פסיכיאטר באשר להתקפי החרדה ונטילת הקלונקס.
סירקדין אולי עוזר לך מפני שזה בעצם מלטונין, ואנחנו נותנים מלטונין כטיפול בהפרעות של שעון ביולוגי..
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)