אל ד"ר מיכל לוסטיג וד''ר דליה שכטר,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אל ד"ר מיכל לוסטיג וד''ר דליה שכטר,
    טלי
    28/08/2009

שמי ליטל בת 22 בקרוב,
    בשנתיים האחרונות היינני סובלת מבעיית שינה שהחלה עם בעיית דיכאון(וטופל ע"י כדורים)- עקב מעיין טראומה שעברתי
    הנני יודעת עד היום אם הבעייה הזאת נבעה מתופעות הלוואי של הכדור שהשתמשתי בו- רסיטל, או מהדיכאון עצמו או מכל דבר אחר.. בנוסף היה לי "שעון ביולגי הפוך" שתרם- בצורה ניכרת לבעייה.

אינני יכולה לטעון שהדיכאון חלף לחלוטין אך יש שיפור בצורה ניכרת והבעייה קיימת בצורה מועטת ביותר.
    מה שכן, בשנה האחרונה החלתי להשתמש בכדור בשם אלטרולט, 10 מ"ג, לפני השינה שהומלץ
    ע"י הרופא בשל ההשפעה על השינה והדיכאון.
    ורבע דקסמול לילה- דבר שידוע לרופא משפחה שלי.
    אייני נוטלת רסיטל כבר.

יש לציין שבחודשיים האחרונים, החלתי לנהל אורח סדר חיים תקין- עבודה מ7 בבוקר, ושעת שינה לא מאוחרת כפי שבעבר. .
    הבעייה היא שאני מאוד מודאגת..
    לא הייתה לי בעיית שינה בעברי הרחוק, אולם גם שהייתי קטנה השינה לעולם לא הייתה מעיין תחביב שלי ותמיד הייתי מסתפקת במינימום שעות השינה ההכרחי לגוף, אך לא סבלתי מאי שינה וצורך בגורם כימקלי כעזר.
    ידוע לי באופן מובהק שפיתחתי תלות בכדורים שהינני משתמשת בהם. והדבר לא מוצא חן בעיניי כלל.
    דנתי בעניין עם רופאת המשפחה, והיא ניסתה להרגיע אותי בכך שהכדורים הם במינון נמוך מאוד.

לעומת זאת הינני מרגישה בצורה מוחלטת את ההשפעה עם כדור או בלי,
    קשה לי להאמין שללא הכדורים אולכל לישון, ואם כברארדם- אז נורמלי.

מאוד מפריע לי התלות הזאת בכדור, וזה שאינינני יכולה להיות קשובה לגוף שלי- מתי הוא עייף ומתי הוא לא.
    מפריע לי שאם אני רוצה לישון בצהריים זה לא בדיוק אפשרי, ואם אני רוצה לצאת בערב זה בעייתי- כי צרי לקחת את הכדור שעתיים לפני..
    ואם אני צריכה לישון מס' מועט של שינה- גם זה בעייתי כי ההשפעה של הכדור היא בסביבות ה8 שעו- ואז אהייה עייפה מאוד ביום למוחרת.

בעניין של הדקסמול לילה- דבר שהחלתי ליטול לבד, אך בידעת רופא המשפחה שלי, הוא נוח ל הרבה יותרי- היות ואינני מרגישה איזשהן תופעות לוואי ממנו הוא משפיעה באופן חלש, ולא להרבה שעות.בנוסף אייני צריכה לקחת אותו הרבהזמן לפני השינה.במקרים של צורך לישון מס' שעות מועט-אעדיף לקחת אותו.
    אך אני מודעת שזה לא כ"כ בריא כי זה כדור שבכלל לא מיועד למטרות כאלו אלה לקירור וכו'.

בקיצור- בין אם זה כדור זה או אחר..
    הרגשה שלי שהינני חייה כמו רובוט. ולא ע"פ המנגנון הגופני האישי שלי- בניגוד לרוב האנשים.
    זה מפריע לאיכות חייבצורה ניכרת.

הינניחסרת אונים מהמצב ואינני יודעת למי לפנות.
    אשמח לקבל את עצתכם בעניין.
    ובנוסף אשמח לדעת אם יש אפשרות לעשות בדיקה בעניין של השיהנ- כי ע"פ מייטב ידעתי הבנתי שלא.
    אגב ניסתי את הכדור אלטרולט והוא השפיע עליי בצורה מאוד לא טובה, הוא הייה חזק מאוד בשבילי ויום למוחרת התקשתי לתפקד וסבלתי מבחילות עזות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר מיכל לוסטיג
    31/08/2009

עיקר חשיבתך נסוב סביב כדור זה או אחר ולדעתי כבר הסיבה לנטילת הכדורים מאבדת את משמעותה ואת עסוקה ב"חפירה" מתמדת לגבי סוגי הכדורים התאמתם וכו.
    לדעתי את צריכה להתייעץ עם פסיכיאטר באופן מסודר, אין ספק כי קשיי השינה הינם חלק מתסמיני דכאון שטרם החלימו.

ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו