מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהtony04/09/2009
שלום רב!
אני רופא ויש לי שאלה לגבי אישתי:
כבר תקופה ארוכה של כשנה היא כמעט כל יום נרדמת בסביבות 21.30-22.00 ללא בעיה אך מתעוררת כעבור 10-15 דקות ולא מסוגלת להרדם שוב שעות .... , לדבריה כל פעם שרגלה מנצאת יותר מדי זמן על אותו מקום של הסדין חשה צורך להזיזה למקום אחר של הסדין שהוא ''קריר'' יותר ....
אין סיפור של שתיית קפאין \ אלכוהול \ מזון אחר לפני שינה או עישון
אינה עושה ספורט לפי שינה .
אינה נוטלת תרופות .
מעבדה תקינה כולל משק הברזל .
אין סיפור של דכאון \ חרדה \ נפשי אחר
חדר שינה חשוך (לפעמים נרדמת עם טלויזיה....) .
אם עושים לה עיסוי או לאחר סקס הבעיה נפטרת אך ברור שלא כל לילה זה מתקיים ......
איך אפשר להסביר תופעה שכזאת ?
מה הפתרון האפשרי?
האם ניתן להגיע לאבחנה ללא מעבדת שינה (הרי היא לא בסל ברגע שלא מדובר בOSA או נרקולפסיה..) האם הסיפור נשמע כמו RLS?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/09/2009אחד ממאפייני RLS הוא קשיי הירדמות ואתה מספר שאין קושי להירדם בתחילת השינה כך שאין זו תמונה קלאסית של RLS.
לא כתבת בת כמה אשתך. האם סביב גיל המעבר? בתקופה זו עלולים להופיע נדודי שינה.
אני חושבת שכדאי לשמוע את התלונות ולנסות לאבחן בשיחה עם רופא שינה ואולי בהמשך בדיקת שינה.
נראה לי שניתן לבקש הפנייה לשיחה בלבד, או לשלם את עלות טופס 17.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)