הפרעות שינה קשות ביותר-בחור צעיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה קשות ביותר-בחור צעיר
    סאשה
    13/09/2009

שלום לדר' מיכל לוסטיג!
    אני בחור בן 34 שפונה אליך מתוך תקווה שאולי תוכלי לסייע לי.
    מעולם לא סבלתי מבעיות שינה אך לפתע לפני כשנה וחצי הפסקתי לישון. הדבר קרה בבת אחת כשעברתי למקום רועש יחסית ברמת גן-על כביש ראשי. זה מאד הפריע לי אז, אך מאז שמתי לב שגם במקום שקט-במושב או בחו"ל-המצב רק מחמיר. שום תרופה לא עוזרת ואני מאד זהיר בעניין. אני לא נרדם כלל או אם כן, מתעורר ב-2 או 3 בלילה ולא נרדם עד סוף הלילה! וזה כבר שנה וחצי...מה גם ששנתי רדודה ואני שומע כל רחש סביב וזז המון, מפריע לחברה שלי. מסכנה, היא גם סובלת!
    אני בקושי מתפקד ומנסה להיראות שליו ונינוח בעבודה ובכלל. יש לציין שרופאים תחילה רשמו לי פסיפלורה, אח"כ ASSYVAL ולאחרונה רופא רשם לי CLONEX. התרופה מיועדת בכלל לטיפול בהתקפי אפלפסיה והתכווצויות שרירים. הפרעת שינה לא מוזכרת כלל. מה הסיבה שרופא רשם לי אותו? בהתייעצות עם פסיכיאטר לפני כחצי שנה לא זוהו כל חריגות ואני יכול לומר שאין לי כל תופעה נפשית מלבד אולי הפחד מלילה ללא שינה וגם זה די מינורי.
    1. חשוב-הרופא אמר שלא יכול להיות שאינני ישן כלל היות ואני נראה טוב ודי בריא ואין לי כל הפרעות במערכת העצבים. לטענתו הייתי מזמן קורס או פשוט מת. אבל אני יודע שאני כלל לא ישן, אני ער לחלוטין.
    2. אני חש בלחץ מתמיד באזור המצח והחלק העליון של הראש-בקרקפת כאילו יש לי שריר מתוח שם. משהו לוחץ שם ואין לי נזלת כרונית או משהו כזה.
    3. אני מחזיק מעמד חודשים רבים ללא שינה סדירה ולא רואים זאת עלי אך יש לי מן עיגולים מתחת לעיניים בבוקר וכאבים מאחורי הגב ובכתף השמאלית. זה לא הלב שמאותת לי שמשהו לא תקין או שהוא עייף וזקוק למנוחה?
    4. תרופה בשם BROMAZEPAM כלל לא עוזרת גם במינון של עד פי 4! יש לציין שאני שותה כוס קפה אחת-לכל היותר 2 ביום.
    5. הייתי עד לפיגוע התאבדות משולש (שלושה מתאבדים) בירושלים לפני כעשור. שכחתי לציין זאת. יש אפשרות שזה משפיע עלי רק כעת? חלמתי לא מזמן כמה פעמים שאני הולך במקום ומדבר עם המתים-אנשים שראיתי אך לפני שניה ושהפכו לחתיכות בשר חסרות צורה בעקבות הפיגוע.
    אני זוכר את הריח האיום שדבק בי עד היום...
    אגב, אחי התאום חיי באירופה וגם היה בפיגוע אך אין לו בעיות שינה כלל.
    אודה לך מאד על עזרתך.
    סאשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסאשה

ד''ר מיכל לוסטיג
    21/09/2009

לצערי לא אוכל לאבחן ולטפל בך דרך הפורום. אין ספק כי קשיי השינה שלך נובעים מעוררות יתר, שיתכן והיא באמת על רקע מתחים. האם אלו שרידים של האירוע הטראומתי שחווית? יתכן כן.
    בכל מקרה כדורי שינה לא יפתרו את הבעיה. האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניך הנן טיפול התנהגותי קוגנטיבי ו/או טיפול תרופתי.
    התייעץ עם פסיכיאטר/פסיכולוג/רופא שינה, באופן אישי.

שיהיה לילה טוב ושנה טובה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו