מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית הינה ארוכת שניםאריאל18/10/2009
אני בן 35, ולאורך 8 השנים האחרונות התחילה להיבנות אצלי בעיית שינה, בעיקר קושי בהירדמות. בהתחלה לא קיבלתי שום טיפול והסתדרתי עם זה בעצמי. עד שלפני 5 שנים הגעתי לארה"ב לעבודה מאוד מלחיצה (ומעניינת מאוד), והבעיה החריפה מאוד. אחרי שלילה אחד לא עצמתי עין בכלל ופשוט קמתי והלכתי לעבודה, ניגשתי לרופא.
הרופא אמר שאני סובל מחרדה, רשם לי ativan (בארץ נקרא לוריוון), 1מ"ג לפני השינה לפי הצורך. הלוריוון חיסל את הפחד שלי מהשינה, כי ידעתי שלעולם עוד לא אשאר יותר ער כל הלילה, וזה בפני עצמו הקל עלי מאוד. לקחתי כדור בממוצע פעמיים בשבוע.
לפני שנתיים חזרתי לארץ, וכאן לא רצו לרשום לי לוריוון כי הוא ממכר, ורשמו לו זודורם. בחודשים האחרונים אני לוקח זודורם בממוצע פעמיים בשבוע לפי הצורך ונרדם ישר עד הבוקר, אבל למחרת אני לא מרוכז ומתעייף מאוד במיוחד אחרה"צ, מרגיש כאילו שלא ישנתי.
הקושי העיקרי שלי הוא בהרדמות, כאשר במקום לישון אני מתחיל לחשוב. המחשבות לאו דווקא שליליות ומדאיגות כמו שהיו בארה"ב, לכן אני לא יודע אם גם היום זוהי חרדה, אלא אני חושב על הדברים שעשיתי באותו היום, דברים שאני רוצה לעשות וכו'. המחשבות ברובן נעימות ואופטימיות, אבל אני לא מצליח "לכבות את המנוע" ולהרדם.
אני מתאמן בחודר כושר 4 פעמים בשבוע, לא אוכל הרבה בערב, שומר על "היגיינת שינה" ועל שעות שינה קבועות פחות או יותר, וכלום לא עוזר.
אשמח לשמוע את דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שינה כמובן :-)
אריאל18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שינה כמובן :-)
אריאל18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/10/2009אתה מתאר מצב של עוררות נפשית גבוהה ואני לא רואה בעייה בלקחת לוריון פעמיים בשבוע אם זה עוזר ומספיק עבורך.
אינני מקבלת את הטענה בדבר ההתמכרות ללוריון מנטילה מדי פעם, מה עוד שקיימת התמכרות גם לזודורם/סטילנוקס ודומיו בנטילה קבועה.
ניסית טכניקות שונות של רלקסציה לפני השינה?
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב רבה על התשובה,
אריאל19/10/2009ניסיתי בימים האחרונים לשמוע קלטת הרפייה לפני השינה, שמדברים שם בקול מונוטוני ונותנים הוראות לכל מיני תרגילי נשימה והרפייה. בפעם הראשונה נרדמתי לפני סוף הקלטת, בפעם השניה לא.
יש עוד טכניקות הרפיה מומלצות?
שוב תודה,
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/10/2009נסה במשך יותר מכמה ימים.
יש טכניקות שונות. נסה להתייעץ עם פסיכולוג, מרפא אלטרנטיבי וכד'.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)