בעיית הינה ארוכת שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית הינה ארוכת שנים
    אריאל
    18/10/2009

אני בן 35, ולאורך 8 השנים האחרונות התחילה להיבנות אצלי בעיית שינה, בעיקר קושי בהירדמות. בהתחלה לא קיבלתי שום טיפול והסתדרתי עם זה בעצמי. עד שלפני 5 שנים הגעתי לארה"ב לעבודה מאוד מלחיצה (ומעניינת מאוד), והבעיה החריפה מאוד. אחרי שלילה אחד לא עצמתי עין בכלל ופשוט קמתי והלכתי לעבודה, ניגשתי לרופא.

הרופא אמר שאני סובל מחרדה, רשם לי ativan (בארץ נקרא לוריוון), 1מ"ג לפני השינה לפי הצורך. הלוריוון חיסל את הפחד שלי מהשינה, כי ידעתי שלעולם עוד לא אשאר יותר ער כל הלילה, וזה בפני עצמו הקל עלי מאוד. לקחתי כדור בממוצע פעמיים בשבוע.

לפני שנתיים חזרתי לארץ, וכאן לא רצו לרשום לי לוריוון כי הוא ממכר, ורשמו לו זודורם. בחודשים האחרונים אני לוקח זודורם בממוצע פעמיים בשבוע לפי הצורך ונרדם ישר עד הבוקר, אבל למחרת אני לא מרוכז ומתעייף מאוד במיוחד אחרה"צ, מרגיש כאילו שלא ישנתי.

הקושי העיקרי שלי הוא בהרדמות, כאשר במקום לישון אני מתחיל לחשוב. המחשבות לאו דווקא שליליות ומדאיגות כמו שהיו בארה"ב, לכן אני לא יודע אם גם היום זוהי חרדה, אלא אני חושב על הדברים שעשיתי באותו היום, דברים שאני רוצה לעשות וכו'. המחשבות ברובן נעימות ואופטימיות, אבל אני לא מצליח "לכבות את המנוע" ולהרדם.

אני מתאמן בחודר כושר 4 פעמים בשבוע, לא אוכל הרבה בערב, שומר על "היגיינת שינה" ועל שעות שינה קבועות פחות או יותר, וכלום לא עוזר.

אשמח לשמוע את דעתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הינה ארוכת שנים

הוספת תגובה

• בעיית שינה כמובן :-)

אריאל
    18/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה כמובן :-)

אריאל
    18/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/10/2009

אתה מתאר מצב של עוררות נפשית גבוהה ואני לא רואה בעייה בלקחת לוריון פעמיים בשבוע אם זה עוזר ומספיק עבורך.
    אינני מקבלת את הטענה בדבר ההתמכרות ללוריון מנטילה מדי פעם, מה עוד שקיימת התמכרות גם לזודורם/סטילנוקס ודומיו בנטילה קבועה.
    ניסית טכניקות שונות של רלקסציה לפני השינה?

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודב רבה על התשובה,

אריאל
    19/10/2009

ניסיתי בימים האחרונים לשמוע קלטת הרפייה לפני השינה, שמדברים שם בקול מונוטוני ונותנים הוראות לכל מיני תרגילי נשימה והרפייה. בפעם הראשונה נרדמתי לפני סוף הקלטת, בפעם השניה לא.

יש עוד טכניקות הרפיה מומלצות?

שוב תודה,
    אריאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/10/2009

נסה במשך יותר מכמה ימים.
    יש טכניקות שונות. נסה להתייעץ עם פסיכולוג, מרפא אלטרנטיבי וכד'.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו