מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי ביקיצה ובהירדמותזאב22/10/2009
שלום אני בן 23 משוחרר כבר שנה וקצת מהצבא.
בתקופה האחרונה כחצי שנה אני סובל מהפרעות כאלו ואחרות במהלך השינה.
אני מתקשה להירדם בלילה ומצליח להירדם רק בשעות מאוחרות בין 2 ל4 בלילה. ואיני מצליח להתעורר בבוקר לפעמים אני ישן עד 12 שעות וכשאני קם כל הגוף שלי כואב וגם אז אני צריך חצי שעה בשביל להתעורר כמו שצריך. גם אם אני מצליח לסדר את מעגל השינה - קם בשעה נורמלית והולך לישון בשעה נורמלית - זה מחזיק כמה ימים ולאחר מכן אני ישן יותר מדי וכתוצאה מכך הולך לישון יותר מאוחר וחוזר חלילה.
בנוסף לכך לאחרונה בתכיפות הולכת וגדלה אני חווה מה שנקרא לדעתי "שיתוק שינה". אני מעין מתעורר אך אינני יכול לזוז והדבר גם משולב לעיתים לחלום. אני חולם שיש איתי עוד מישהו בחדר או שאני נאבק איתו או צועק לעזרה. זו לא חוויה נעימה כל כך ומציאותית מאוד.
החלומות שלי גם הולכים ונעשים "חיים" יותר ויותר עד שהייתי מגדיר אותם יותר כהזיות ולא חלומות הם מציאותיים במידה רבה, ואני זוכר אותם לפרטי פרטים כאשר אני מתעורר. כמובן שיותר ברגע היקיצה ופחות ופחות ככל שהזמן עובר.
הדבר מאוד מפריע לי בעיקר החלומות המציאותיים, אני מתעורר בתחושה מאוד לא נעימה, מועקה כמעט. אני לא ירא מהשינה אך הייתי מעדיף שלא לישון.
יש לציין שאני בריא בדרך כלל. לא נוטל תרופות. ומעולם לא סבלתי מתופעות אלו בעבר.
האם יש פה בעיה אמיתית? ומה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר * טעות בגוף ההודעה.
זאב22/10/2009"הייתי מעדיף שלא *לישון" הכוונה הייתה מעדיף שלא *לחלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/10/2009יש כאן בעייה שאת מהותה יש לברר.
מדוע יש קושי להירדם? האם מדובר בהפרעה בשעון הביולוגי וחסך שינה משני? האם מדובר בהפרעת שינה ראשונית?
אני מציעה לך לפנות למכון שינה לבדיקה יסודית, אבחון וניסיון לשפר את השינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)