שאלה לגבי הרגלי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי הרגלי שינה
    אלה
    26/10/2009

שלום רב,
    יש לי סוגייה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן- כיצד משנים שעות שינה?
    אני בת 26, אין לי בעיות בריאותיות או נפשיות קיצוניות. אני מניחה שכמו כולם... לפעמים יש תקופות של מתח וחרדה, אבל בדרך כלל אני ישנה 7-8 שעות מלאות, בסופי שבוע אני ישנה שנת צהריים בין שעתיים לשלוש שעות.
    אין לי באמת הפרעות שינה חמורות...

נראה לי שרוב חיי הייתי אדם של בוקר- מתעוררת בקלות, לעולם לא השתמשתי בשעון מעורר, תמיד עירנית, אבל מתעייפת מוקדם בערב... (לפעמים אפילו ב- 8 בערב). להירדם אין לי בכלל בעיה, אני עושה את זה בקלות.
    מכיוון שאורח חיי בשנים האחרונות אינו מצריך התעוררות מוקדמת בבוקר כמו בעבר, שעות השינה שלי מאוד מציקות לי (אין לי צורך לקום בשעה 6 או 7, ולחילופין- מפריע לי שאני מתחילה "לנקר" בשעה 9 בערב....)

שאלתי היא- האם אפשר להרגיל את השעון הביולוגי לשעות שינה חדשות? אם כן- איך?
    כל מה שעשיתי לא עזר- ספורט בערב, לא לאכול ארוחה גדולה לפני השינה, החלפתי מיטה וכריות....

אודה על כל עזרה
    אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הרגלי שינה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות

ד''ר מיכל לוסטיג
    28/10/2009

ולדחות את שעת השינה בכל יום בכחצי שעה. נסי לישון בחדר מואפל כך שאור שמש לא יחדור אליו.

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו