מתעורר ב-3 במחשבות מטרידות על עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתעורר ב-3 במחשבות מטרידות על עבודה
    sleepless
    18/09/2007

אני מתעורר כמה פעמים בשבוע באמצע הלילה ולא יכול להרדם יותר מכיוון שאני נכנס ללופ של מחשבות מטרידות על עבודה.
    על עובד בלחץ די גבוה וחוסר השינה בטח לא עוזר ולכן מצב הרוח שלי די נפגע באחרונה.
    אני בן 33 ולפני שנתיים בעקבות בעיה דומה (שלא ניסיתי לפתור רפואית) פשוט עברתי לעבודה פחות מלחיצה.
    מה עושים עכשיו? האם הולכים לרופא משפחה או שפונים ישירות לפסיכיאטר/פסיכולוג?
    בטיפול תרופתי האם צריך לקחת כדורי שינה במרשם שיעזרו לי לישון או כדורים (פרוזק?) שמורידים חרדה באופן כללי בחיים?
    הראיון של לדבר עם פסיכולוג נראה לי כל כך לא אני (מה לעשות) איך אני יודע עם ללכת על כיוון תרופתי או פסיכולוגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נדודי שינה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    18/09/2007

אתה מתאר נדודי שינה על רקע מתח ועוררות נפשית גבוהה.
    פתרונות אפשריים: טיפול פסיכולוגי ולימוד טכניקות הרפייה שונות (למשל בעזרת קלטות שניתן לקנות); אם אתה סובל גם מחרדה בסיטואציות שונות יהיה נכון להתייעץ עם פסיכיאטר; שימוש בכדורי שינה מדי פעם; אימוץ אורח חיים רגוע..

אגב, פרוזאק אינו "ידידותי" לשינה ועלול לגרום לנדודי שינה..

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה ארוך

sleepless
    18/09/2007

חוץ מבשלוש בלילה אין לי חרדות (אני כן חושב על עבודה אבל לא במידה שמפריעה לאורך החיים שלי).
    רק מחסור השינה בתקופות לחץ מפריעה לי.
    אז מה לעשות? האם הולכים לרופא משפחה או שפונים ישירות לפסיכיאטר/פסיכולוג?
    האם ללכת על כדורי שינה "לתקוף" את חוסר השינה או למצוא חומר שיוריד לי את החרדה והלחץ בחיים באופן כללי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/09/2007

אם נדודי השינה רק בתקופות לחץ - אין מניעה ליטול כדור שינה מדי פעם, על תקן "כיבוי שריפה".
    אם מדובר במצבי מתח / חרדה ממושכים - רצוי להתייעץ עם פסיכיאטר או פסיכולוג.

בברכה,

ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו