מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה בהירדמותבובית29/10/2009
שלום רב...
שאלתי אולי תישמע מעט מוזרה אבל היא קיימת ומאוד מפריעה לי ואשמח אם איענה...
הבעיה שלי זה שאני שוכבת במיטה וקיים שלב הביניים לפני שנרדמים וכאילו "נופלים" לשינה,
בכל פעם כשאני מרגישה שאני "נופלת" להירדמות אני קופצת בבהלה, הלב דופק בחוזקה ואני ממש בפאניקה, ככה זה קורה מספר פעמים עד שאני מצליחה להירדם לפנות בוקר...
אני חושבת שיש לי מין פחד שאני אפול אז כאילו אני אמות, גם שניסיתי להגיד לעצמי שזה בסדר ואני יכולה ליפול ולא יקרה לי כלום התגובה הפבלובית שלי הייתה לקפוץ בבהלה...
כמו כן אני מפחדת שהלב שלי יפסיק לדפוק, כנראה מפני שחשוך ושקט שומעים ומרגישים את פעימות הלב יותר בחוזקה...
קראתי באיזה מקום שלפני שנרדמים המוח מפעיל מין נטרול כדי שלא נלך ונעשה את הדברים עליהם אנו חולמים, בדרך כלל מנגנון זה קורה סמוך להירדמות אצלי הוא קורה קצת לפני ולכן אני מרגישה את תחושת ה"נפילה" הזו...
אני לא יודעת מה לעשות הבעיה הזו מפריעה לי מאוד בתפקוד היומיומי מה הדרך שאוכל להתגבר עליה? תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hypnic jerks
ד''ר מיכל לוסטיג29/10/2009ככל הנראה, מתוך התאור מדובר בכך; עירוב שלב עירות בתחילת שינה. אין כל מסוכנות.אך אכן עלולים להפריע בהרדמות.
במידה ואכן זה המצב ניתן לטפל תרופתית .
כיצד?
יש להתייעץ באופן אישי עם רופא שינה.
האבחנה המבדלת לכך הנה התקפי חרדה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)