היי,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי,
    יעל
    10/11/2009

שלום, יש לי שאלה:
    בגיל 14 בערך התחילו להיות לי הפרעות שינה. התקשיתי נורא להרדם בלילות וכמו כן שנאתי לקום בבוקר. הייתי נשכבת במיטה ב11 ונרדמת רק ב4 בבוקר! הלכתי להרבה מכוני שינה, הציעו לי לקחת מלטונין מה שלא עזר ואיכשהו עד לגיל 18 הסתדרתי עם זה איכשהו. לבית ספר היה לי ממש קשה להגיע וזה גרם לי להיות עצבנית ועייפה, אבל יכולתי לחיות עם זה. בגיל 18 היתה תקופה של 3 ימים שלא ישנתי בכלל!! ואז מה שקרה זה שהיתה לי "גלישה פסיכוטית" אושפזתי בשלוותה ל3 חודשים, אובחנה לי הפרעה דו קוטבית ומאז אני לוקחת דפלפט וריספרדל. איכשהו בעיות השינה הסתדרו אם כי לא לגמרי. יש ימים שאני ישנה טוב אבל יש גם ימים שאני ישנה ממש גרוע. השאלה שלי זה האם יש לי בעיות שינה ואז הכדורים האלה לא קשורים או שהבעיות שינה נגרמות מההפרעה דו קוטבית ואז כן יש קשר.
    לאחורנה אני שוב ישנה פחות טוב, אני מצליחה להרדם רק ב4-5 בבוקר ומתעוררת ב12 בצהריים. אני נהיית ממש עצבנית במהלך היום ואני כבר לא יודעת מה לעשות, כי כאילו הכדורים אמורים לעזור, או ככה הפסיכיאטר שלי אומר, ומצד שני אני מרגישה שהם לא עוזרים. אני עדיין עייפה, עדיין עצבנית וחסרת מנוחה. אולי הכדורים הם סתם שטות? יש איזה משהו אחר שאני יכולה לנסות? אולי זה פסיכולוגי? מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי,

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    11/11/2009

אני מניחה שבמכוני השינה בהם נבדקת קיבלת אבחנה של הפרעה בשעון הביולוגי. כך זה נשמע.
    האם זה קשור להפרעה הפסיכיאטרית? האם מדובר בשתי הפרעות שונות?
    נראה לי שנחוץ דיון משותף בין הפסיכיאטר שמטפל בך לבין רופא שינה.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו