מלטונין לנער בן 15

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין לנער בן 15
    רקפת
    24/11/2009

שלום
    בני הוא נער בן 15 אשר אובחן רק לפני שנה כבעל הפרעות קשב וריכוז. כל חיו הוא היה "איש של לילה" עם קשיי התעוררות קשים בבוקר ואיחורים רבים לבית הספר ולעומת זאת פריחה ופעלות עד לשעות הלילה המאוחרות. מאז שהתחיל לקחת ריטלין ( ריטלין רגיל קצר מועד, 20 מ"ג בבוקר, ולפי הצורך 20 מ"ג נוספים אחה"צ) בעיות השעון הביולוגי שלו הוחמרו והוא הולך לישון כל לילה רק לפנות בוקר וכמובן קשה לו מאוד עד בלתי אפשרי לקום בבוקר. הפסיכיאטרית המטפלת רשמה לו אתמול מלטונין T. Circadin 2 m"g . היא אמרה שיש לה ניסיון לא רע עם התרופה לסוג כזה של בעיה, אם כי לא 100% הצלחה. בחיפוש שאני עושה לתרופה אני רואה שעיקר השימוש בה הוא לאנשים מעל גיל 55 עם ירידה של רמות המלאטונין הטבעית בגוף.
    הייתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספת. האם יש ניסיון בטיפול בתרופה בגיל כה צעיר? האם יהיו לה השלכות על רמת הערנות למחרת ? האם היא מומלצת לסוג כזה של הפרעה גם בבני נוער.?

אשמח לשמוע את תגובתך.
    תודה רבה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין לנער בן 15

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    01/12/2009

סירקדין לא ניתן באינדיקציה של הפרעה בשעון ביולוגי.
    אנחנו נוהגים לתת מלטונין רגיל.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירקדין

רקפת
    04/12/2009

אז היכן קונים מלטונין רגיל ? האם בית מרקחת או בית טבע? האם דרש מרשם רופא? על איזה מינון מדובר (כאמור נער בן 15 , כ 55 ק"ג)? מדוע בעצם לא סירקדין?
    תודה , רקפת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    08/12/2009

מלטונין נמכר בארץ בבתי מרקחת מסויימים עם מרשם רופא.
    איני יכולה להמליץ על מינון במסגרת הפורום.
    מדוע לא סירקדין? מפני שהוא לא משווק באינדיקציה של הפרעות בשעון ביולוגי.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רקפת
    20/12/2009

שלום
    חזררתי לרופא הפסיכיאטרית המטפלת בבני (הרופאה שנתנה לו את הריטלין), והיא אמרה לי שמלטונין כתרופה מדוייקת עם מרשם רופא יש רק כסירקדין. אם אני מעויינת כמלטונין ללא שחרור מושהה אני אמורה לקנות את המלטונין בבית טבע ללא מרשם. האמנם ?
    אם לא האם תוכלי לתת לי את השם המוייק של הכדור כדי שאני ואכל לבקש ממנה?

תודה רבה ,
    רקפת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    20/12/2009

אני רושמת למטופלים שלי מלטונין רגיל במינון הרצוי והם רוכשים את התכשיר בבתי מרקחת שמכינים אותו, עם מרשם רופא, ואין עם זה שום בעייה.
    אין צורך לרכוש בבית טבע.
    נכון שמלטונין רגיל אין להשיג בבתי מרקחת של קופות החולים. שם ניתן להשיג רק סירקדין כתרופת מרשם.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו