אל ד"ר מיכל לוסטיג ודליה שכטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אל ד"ר מיכל לוסטיג ודליה שכטר
    א
    02/12/2009

ד"ר מיכל לוסטיג ודליה שכטר שלום רב,
    שמי טלי בת 22,
    עבר רפואי: לפני כ3 שנים התחלתי להיעזר ברסיטל 20 מ":ג, מפסיכיאטרית, עקבות דכדוך.
    והפסקתי ליטול אותם בהדרגה.
    בנוסף, לפני כשנה -שנה וחצי עקב שעון ביולגי הפוך, חוסר מסגרת קבועה, ומעיין סוג של קשיי שינה- אולי ממתח ולחץ , נעזרתי גם בגורמים כימים (אלפרליד)לשינה שניתנו לי גם ע"י הפסיכיאטית..
    הכדורים היו אמורים לשמש אותי לאופן זמני אך לא כך קרה,
    כאשר הפסקתי להשתמש בהם- אחרי שבועים- שלוש, (כי הם גם לא עשו לי טוב..), התקשתי מאוד לישון בלעדיהם.
    ,בעקבות כך קיבלתי אלטרולט 10 מ"ג .כיוון שלאט לאט גופי הסתגל- והם כבר לא סיעו להרדמה, בחודשיים האחרונים נעזרתי בנוסף אלטרולט- את הכדור מלטונין- 2 מ"ג, שאותו אני משתדלת לחצות.
    כאשר אני לוקחת את הכדורים הללו יום אחרי- קשה לי לקום, "אני ממש מסטולה" ואני זקוקה לשינה מרובה אינני חושבת שהם תורמים במיוחד למצב רוחי..,וקשה לנהל ככה חיים תקינים.. וכן להתקדם בחיי.

הבעייה העיקרית היא שאני מואד מודאגת שנהייתי מכורה לעזרים לשינה, אפילו פסיכולוגית לא מסתדר לי לישון ללא עזר כלשהו- שזה בעצם מעיד כבר על התמכרות כלשהי.
    מאוד חשוב לי להתקדם בחיים שלי, אך כל ה"סיבוך" שנוצר גורם לי לחששות מרובות.
    אני אמורה להתחיל בלימודים לא קלים במסגרת אינטנסיבת באוניברסיטה, ובנוסף להתחיל בשיעןרי נהיגה,
    ואני יודעת שבמצב הקיים- תהייה לי בעייה מאוד גדולה.

פניתי לפסיכיאטרית שלי בעניין- והיא ייעצה לי להגדיל את מינון האלטרולט. ודי התעלמה מהבעייה הקימת. לא מוצא חן בעיניי שהיא ממליצה לקחת עוד ועוד כדורים כימים..

כשפניתי לרופא המשפחה שלי הוא ניסה להרגיע אותי טוען שכאשר אכנס למסגרת מסודרת בקרוב, הבעייה לאט לאט תיפטר ועם זאת אפסיק עם המלטונין.
    ביקשתי גם ללכת למעבדות שינה , אולי לרופא מיוחד בתחום שיכוון אותי מה לעשות אך הבנתי שלא ניתן..

הבעייה הזאת משפיעה רבות על איכות חיי, אני רוצה לפתור אותה, ולא יודעת למי לגשת, ומה לעשות. אני די חסרת אונים במצב הקיים.
    קיוותי שתוכלו לייעץ לי.
    אשמח לשמוע את דעתכן.

בברכה, טלי.:*)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חבל

ד''ר מיכל לוסטיג
    03/12/2009

שבגיל כה צעיר התחלת עם כדורי שינה.
    מתוך התיאור המפורט שלך נראה שנדודי השינה שלך קיבלו כבר חיים משל עצמם וגם אם בתחילה היו קשורים לדכדוך כיום הם "עצמאיים". ובמקביל ישנה התמכרות לפחות פסיכולוגית אם לא יותר לכודרי השינה. ובנוסף-
    האם יש בנוסף, האם יש גם הפרעה בשעון הביולוגי? איני יודעת ובכל מקרה הטיפול בכך אינו בכדורי שינה וגם לא במלטונין 2 מג ששוברים אותו לשניים.

כל מה שאני מנסה לאמר זה שישנו פלונטר שצריך לפתוח אותו.
    גשי לרופא שינה במכון שינה (ביקור פרטי במרפאה בבית חולים עולה כ110 שח) ותמשיכי משם.

בהצלחה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מיכל לוסטינג שלום רב..

א
    03/12/2009

ראשית תודה רבה על היענות.
    הייה חשוב לי לשמוע דעה מפי גורם אחר, אני באמת מרגישה ומודעת לכך שנוצרה פה התמכרות ואני מאוד חוששת, אולם כשפניתי לרופאים (רופא המשפחה והפסיכיאטרית שטיפלה בי בזמנו..) הם הוסיפו לי עוד ועוד כימקלים, במקום לפתור את לב הבעייה.

אכן ישנה בעייה של שעון ביולגי הפוך, מירב התעסוקה שלי לאורך השנים הייתה בלילות...

אני מקווה שאוכל לשים לבעייה הזאת סוף בכוחות עצמי- אני מקווה שניתן,
    במידה ולא אני אכן אפנה לתל השומר, אני שמחה לשמוע שיש גורמים שמטפלים בבעיה הזאת.

המון תודה בשנית. טלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

ד''ר מיכל לוסטיג
    03/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו