הפרעות בשינה, מזה הרבה זמן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות בשינה, מזה הרבה זמן.
    לא ישן
    09/12/2009

שלום, מאז ומתמיד קיימות אצלי בעיות בשינה, לרוב מלחצים, חרדות ומחשבות-יתר.
    בעיה של שנתיים אולי בקשיי שינה. (בן 19 היום).

אני מכיר לצערי הרב תרופות רבות נגד חרדות/דיכאון ושינה מעברי בטיפולים פסיכיאטרים וכו' (בלי קשר לבעיה הנ"ל). יש לי אסיוול, לוריבן וקלונקס, אבל אני חושב שזה לא הכרחי לקפוץ לכדורים כאלה בשביל לטפל בבעיה מכיוון שאני לא סובל כרגע מדיכאונות רציניים או משהו בסגנון, אולי לחץ ומחשבות יתר - זה כן.

חשבתי לקחת מלטונין או לחילופין סירקדין, האם כדאי לנסות?
    אני לא יודע כיצד להגדיר את הבעיה, בעיקרון אני מצליח להרדם ממש מאוחר, 4-5 בבוקר מינימום, מצליח לישון מספר שעות רב אבל משתדל לקום מוקדם בכוח (10-11 בבוקר) על מנת לנסות לסדר את שינת הלילה, אבל זה לא עוזר, בצהריים אני עייף תמיד, ומרגיש שיכול לישון עד הלילה אבל גם את זה אני מונע מעצמי מפחד שלא אוכל להרדם בלילה (גם ככה לא עוזר, עם שינת צהריים ובלי, אני נרדם ב- 4/5 בבוקר).

הסדר יום לא כ"כ נוח.. אני רוצה להרדם בשעות 1/12 בלילה, אבל זה בלתי אפשרי, אני נכנס למיטה בשעה 1/2 בלילה אבל מסוגל לשכב במיטה ער כ- 3 שעות לפחות עד שאני נרדם.

אשמח לקבל המלצה איך כדאי לטפל בבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    13/12/2009

אני לא בטוחה שניתן להפריד את בעיית השינה מהרקע הנפשי. "לחץ ומחשבות יתר" כמו שכתבת בהחלט עלולים לגרום לקשיי הירדמות.
    התייעץ עם הפסיכיאטר המטפל ובמידת הצורך הוא יפנה אותך להמשך בירור במכון שינה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריבן

לא ישן
    13/12/2009

יש אצלי לוריבן.. התחלתי לקחת כבר 3-4 ימים ברצף, זה די עוזר ואני נרדם מקסימום אחרי שעה, לא יוצא מצב שבו אני כ- 3 שעות במיטה בלי להרדם.

האם אוכל להמשיך עם הכדורים כשבועיים ואז להפסיק (למנוע מצב של התמכרות אליהם) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו