מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררות במהלך הלילה... מחמיר!אילן22/12/2009
שלום אני נער בן 17
מזה כחודש שאני מתעורר במהלך הלילה לתקופות זמן קצרות מעוד
בתחילה הייתי מתעורר בערך פעמיים שלוש בלילה "מסתובב" וחוזר לישון מייד...
במהלך החודש התדריות של המקרים הולכים ועולה והגיעה אפילו עד 10 פעמיים בלילה
במהלך היומיים האחרונים חלה תפנית נוספת... אני מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות (3-4) כאשר אני מחוסה בזעה קרה וקפוא... איני מסוגל לחזור לישון לאחר התעורריות אלה ואני נישאר ער עד "הבוקר"...
רצוי לציין שליפני שבועיים קיבלתי איזו כדור צימחי שניקרא קלמנרבין שאינו עזר בכלל! גם כאשר עברתי את המינון המומלץ.
מה עלי לעשות כדי לפתור את זה? אני תלמיד תיכון שלומד לבגרויות ובעיה זאת מפריעה לי מאוד בלימודים
בתודה...
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/12/2009הפרעות השינה שאתה מתאר עלולות לנבוע ממתח נפשי, לחץ (והתקופה בה אתה נמצא אינה נטולת לחצים..).
אני מציעה לשתף את ההורים ולהתייעץ עם רופא המשפחה לגבי הטיפול המתאים ביותר!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים ורופא יודעים מזה
אילן22/12/2009ציינתי שקיבלתי כדור טבעי שניקרא קלמנרבין לתקופת ניסיון של שבוע... דבר שלא עזר בכלל
המתח הנפשי שציינת אינו דבר שמטריד אותי, אלה לחץ לימודים עצום שקיים(גם בחופש).
האם יש כדור או משהו בסגנון שאת ממליצה שעוזר בהפגת לחצים ובשינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/12/2009כשכתבתי לחץ ומתח אכן התכוונתי לתקופה הלא פשוטה מבחינת הלימודים. זה בהחלט עלול לגרום לנדודי שינה (התעוררויות, יקיצה מוקדמת וקושי להירדם שנית).
פרט לקלמנרבין יש עוד תכשירי הרגעה ושינה טבעיים וניתן לנסות אותם (בכל בית מרקחת יוכלו לייעץ לך). דבר נוסף שיכול מאוד לעזור הוא טכניקות הרפייה שונות.
בהצלחה!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)