התעוררות במהלך הלילה... מחמיר!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות במהלך הלילה... מחמיר!
    אילן
    22/12/2009

שלום אני נער בן 17
    מזה כחודש שאני מתעורר במהלך הלילה לתקופות זמן קצרות מעוד
    בתחילה הייתי מתעורר בערך פעמיים שלוש בלילה "מסתובב" וחוזר לישון מייד...
    במהלך החודש התדריות של המקרים הולכים ועולה והגיעה אפילו עד 10 פעמיים בלילה
    במהלך היומיים האחרונים חלה תפנית נוספת... אני מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות (3-4) כאשר אני מחוסה בזעה קרה וקפוא... איני מסוגל לחזור לישון לאחר התעורריות אלה ואני נישאר ער עד "הבוקר"...
    רצוי לציין שליפני שבועיים קיבלתי איזו כדור צימחי שניקרא קלמנרבין שאינו עזר בכלל! גם כאשר עברתי את המינון המומלץ.
    מה עלי לעשות כדי לפתור את זה? אני תלמיד תיכון שלומד לבגרויות ובעיה זאת מפריעה לי מאוד בלימודים
    בתודה...
    אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/12/2009

הפרעות השינה שאתה מתאר עלולות לנבוע ממתח נפשי, לחץ (והתקופה בה אתה נמצא אינה נטולת לחצים..).
    אני מציעה לשתף את ההורים ולהתייעץ עם רופא המשפחה לגבי הטיפול המתאים ביותר!

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים ורופא יודעים מזה

אילן
    22/12/2009

ציינתי שקיבלתי כדור טבעי שניקרא קלמנרבין לתקופת ניסיון של שבוע... דבר שלא עזר בכלל
    המתח הנפשי שציינת אינו דבר שמטריד אותי, אלה לחץ לימודים עצום שקיים(גם בחופש).
    האם יש כדור או משהו בסגנון שאת ממליצה שעוזר בהפגת לחצים ובשינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    22/12/2009

כשכתבתי לחץ ומתח אכן התכוונתי לתקופה הלא פשוטה מבחינת הלימודים. זה בהחלט עלול לגרום לנדודי שינה (התעוררויות, יקיצה מוקדמת וקושי להירדם שנית).
    פרט לקלמנרבין יש עוד תכשירי הרגעה ושינה טבעיים וניתן לנסות אותם (בכל בית מרקחת יוכלו לייעץ לך). דבר נוסף שיכול מאוד לעזור הוא טכניקות הרפייה שונות.

בהצלחה!

ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו