הפרעות שינה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה בהריון
    נירה
    26/12/2009

אני בשבוע 10 להריון. אני עייפה כבר משעות הצהרים, נכנסת למיטה בסביבות חצות, נרדמת בלי שום בעיה, אבל תמיד מתעוררת כעבור 3-4 שעות ואז אני בערנות מוחלטת ובלי יכולת לחזור ולהירדם. לפעמים אני מצליחה להרדם שוב כעבור שעתיים-שלוש, אבל לא תמיד זה מתאפשר (תלוי בשעת היקיצה).
    יש ערבים שבהם אני ממש "מנקרת" מרוב עייפות, אבל גם אז מתעוררת כעבור 4 שעות ערנית לגמרי.
    התופעה הזו נמשכת כבר כחודש וחצי.
    אני מודעת לכך, שאולי מדובר במתח, אך אציין כי דווקא בתקופות הכי קשות ומתוחות בחיי, ישנתי לילות שלמים.
    1. האם יש פתרון לבעיה
    2. עד כמה מדובר בבעיה מזיקה - לי או לעובר
    3. האם שנת צהרים אמורה לשפר/להחמיר את הבעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה בהריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/12/2009

בהנחה שאין לך בעיות רפואיות כלשהן ושבדיקות הדם בגדר התקין, סימפטומים כמו שתארת אכן עלולים לנבוע ממתח ועוררות נפשית גבוהה.
    טכניקות הרפייה שונות עשויות לשפר את איכות השינה ואת היכולת להירדם שנית בקלות.
    שנת צהריים לא תשפר את שנת הלילה אך תנומה קצרה בצהריים עשויה לשפר את העירנות במשך היום.
    חוסר שינה אינו טוב לבריאות בשום מצב. אם נדודי השינה לא חולפים התייעצי עם הרופא שלך איזה תכשיר שינה טבעי את יכולה ליטול מדי פעם.

ד"רדליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו