מרגישה 'חובה' לישון כ-10 שעות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה 'חובה' לישון כ-10 שעות...
    אסתר
    27/12/2009

שלום רב לצוות-

אשמח אם תוכלו לעזור לי-
    אני אם לשני ילדים מתוקים. בתור רווקה הייתי מסוגלת להיות הרבה 'ערה' ולישון בלילה 6- שעות והסתדרתי מצויין. גם אם הייתי מאוד עייפה, הסתדרתי.
    כעת, כאמא לילדים, אני רואה שאם אני עייפה, אם אני לא ישנה מנוחת צהריים / או בלילה שינה של 10 שעות, אני פשוט 'אמא רעה'... אני חסרת סבלנות, מתעצבנת יותר בקלות, ואני פשוט מרגישה בגוף סוג של חולשה- מעין רפיון שרירים שאני כאילו לא מסוגלת ואני חייבת את השינה.

בימים שאני ישנה בלילה כ-10 שנות, ולפעמים יותר (השנה אני לא עובדת כך שמתאפשר לי לישון יותר אם אני רוצה) אז אני מרגישה בן אדם רענן, עם כוחות, שמחה עם הילדים (והבעל), מקסימה אליהם, יצירתית וסבלנית אליהם ואני נהנת מכל רגע איתם.

אני תוהה-- הרי זה לא ייתכן כך לחיות שהגוף צריך הרבה שינה, הרי החיים לא בנויים לכזה הרבה זמן שינה, בחיים הרגילים, כשאשוב לעבודה שלי, אין זמן לישון, צריך לעבוד, טיפול בבית וטיפול בילדים, אין זמן עודף לישון.

מה עלי לעשות?
    האם זה נורמלי/ לא נורמלי, האם עלי לבדוק משהו בדם?

(אציין, אני לא יודעת אם זה קשור, בחודשים האחרונים יש לי כאבי ראש לעיתים קרובות, לא כאבים חזקים, לא דורשים 'אקמול' , כאב נסבל שמגיע מדי יום לזמן לא מוגדר וללא התראה מראש)

תודה, ומחכה לתגובתכם
    אסתר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צורך בשעות שינה מרובות

ד''ר מיכל לוסטיג
    29/12/2009

יכול לנבוע או מאדם שהוא למזלו הרע מה שאנו מכנים בשפה המקצועית long sleeper -אדם שגופו דורש שעות שינה מרובות. הפתרון לכך הוא בתרופות מעוררות בלבד (או קפאין). אך האבחנה המבדלת הנה הפרעות במהלך השינה המביאות לשינה לא מספקת ומשום כך צורך בשעות שינה מרובות.

כדי להבדיל בין השניים יש -
    א. להקפיד במשך שבועיים לפחות על שינה בת 7.5 שעות בלילה מדי לילה על מנת להבטיח שאין מדובר בהשלמת חסר...
    ב. בדיקת שינה על מנת להבדיל בין השניים.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו