מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהשרה27/12/2009
אני בת 45 ויש לי בעיות בשינה.
מאז ומתמיד הייתי נרדמת בשעות מאוחרות, אבל בזמן האחרון יש לי יותר סיבות לדאגה ואני מוצאת את עצמי נשארת עירה ולא נרדמת עד 2-3 בלילה. אני מנסה לראות טלויזיה ואם זה לא עוזר אני מנסה להירדם ספונטני וזה לא קורה. לכן יוצא לי לקחת רבע כדור סטילנוקס כי אחרת אני לא אוכל לקום לעבודה בבוקר.
הסטילנוקס עוזר מצויין. ולקחתי אותו רבע כדור 4 פעמים בחודש. (ממש לא הרבה)
בזמן האחרון התחלתי לסבול מהתקפי חרדה, ניסיתי ציפרלקס והשינה הפכה להיות יותר בעייתית.
אני למעשה נרדמת לשנייה וקופצת בחרדה. אני ממש עייפה ורוצה לישון והגוף מעיר את עצמו אחרי שניה.
נאלצתי לקחת 3 פעמים בשבוע רבע כדור. בינתיים הפסקתי את הציפרלקס
ואתמול ב3-4 בלילה כשלא נרדמתי - לקחתי את הרבע כדור סטילנוקס ולא נרדמתי. כנראה שהגוף כבר התרגל למינון ודורש יותר.
שאלתי - אני ממש לא רוצה ליצור תלות בכדור אבל אני ממש לא יודעת מה עדיף? לא לישון כל הלילה ? או לקחת כעת חצי כדור ולישון כמו בן אדם.
כפי שאת רואה המינונין שאני לוקחת הם די נמוכים לא? ואני ממש משתדלת לא לקחת כל יום.
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר מיכל לוסטיג29/12/2009שלום,
יתכן ואת בתחילתו של גיל מעבר שעושה בנו לעיתים שמות.
יתכן וגם קודם לכן סבלת מהפרעת חרדה שהוחמרה כעת.
נדודי שינה הנם ביטוי לרמת עוררות גבוהה שמקורה לרוב במתח כזה או אחר. אצלך התפתח לאחרונה לצורה של התקפי חרדה.
את מתארת כי מתמיד העדפת להרדם מאוחר מה שאומר שיתכן שבבסיס השעון הביולוגי שלך דחוי אך עם זה הסתדרת כל חייך. מה שמפריע כעת הם נדודי השינה.
הטיפול בהם ובהתקפי החרדה יכול להיות אחד או שניים מהנל -או טיפול תרופתי ,ואם ציפראלקס לא עשה טוב יש לנסות אחר כל זאת בפיקוח פסיכיאטר או רופא שינה ו/או טיפול התנהגותי קוגנטיבי. (תוכלי לראות פרטים עליו במדור "שאלות נפוצות" בפורום זה).
בכל מקרה מינונים נמוכים של תרופות שינה היום, יהפכו לגבוהים מחר כך שממש ממש לא רצוי להתחיל או להמשיך בהן.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)