מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הירדמותיעל17/01/2010
ד"ר שלום,
לפני כ3.5 חודשים ילדתי את בתי הבכורה. מאז הלידה יש לי קשיי הירדמות גדולים. בהתחלה לא נרדמתי (ועזרתי כדור שינה נוקטורנו מינון 5.57) כי הייתי חרדה ולחוצה לאור המצב החדש. אבל עם הזמן התרגלתי לשינוי ואבל הפחד מלא להירדם נשאר. היום אני רק נכנסת למיטה בלילה (ומנסה לא ליטול כדור) ומייד מתחיל דופק מואץ, יובש הפה ופאניקה. אני נוטלת כבר כדורי נוקטורנו מזה 3 חודשים (כאשר הורדתי את המינון ל3.75 ולעיתים אני מצליחה ליטול חצי מהמינון של 3.75). אני יודעת שמדובר כבר באפקט הפסיכולוגי של הכדור -כי כבר פיתחתי ממש חרדה מהשינה בלילה.
אני אציין שביום אין לי את החרדה מהשינה, בנוסף אני לא מרגישה בדכאון, או אינני חרדה במהלך היום. אני מתפקדת טוב ומרגישה טוב בדרך כלל. אני אוסיף שאחרי שנת לילה גם של 7-8 שעות אני קמה עייפה לעיתים עם גוף כואב כך שגם השינה שמושגת עם כדור השינה אינה ממש איכותית.
מה את מציעה? רופא הנשים שלי הציעה לי לקחת כדור נגד חרדה-ציפרומיל. אולם אינני בחרדה כל היום אלא רק משהו נקודתי בלילה. אני אובדת עצות, מרגישה מאוד חסרת אונים ומפחדת לפתח תלות קבועה בכדור השינה.
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית ,מזל טוב
ד''ר מיכל לוסטיג18/01/2010שנית, פתחת תלות בכדורים ונדודי שינה על רקע חרדה מפני השינה. וזהו כן סוג של חרדה. כך שהצעתו של רופא המשפחה יכולה להיות טובה.
הטיפול האופטמלי ,עם זאת , בנדודי שינה שכאלה הוא טיפול התנהגותי קוגנטיבי (ראי הסבר ב"שאלות שכיחות" בפורום זה) אך בטיפול זה נדרשת עבודה מצידך.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול התנהגותי קוניטיבי
יעל18/01/2010ד"ר שלום
תודה על ההתייחסות. אני לא יודעת אם זה מקובל אבל האם תוכלי להמליץ לי על מטפל התנהגותי-קוגניטיבי מאיזור הוד השרון-כפ"ס-רעננה. אני פשוט לא מכירה ולא רוצה ללכת לכל אחד וליפול.י הייתי כבר אצל פסיכולוגית קלינית אך היא לא ידעה איך להתייחס לעניין השינה ואני מרגישה שהיא רק החמירה לי את המצב.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)