בעיית עייפות למרות שינה מרובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית עייפות למרות שינה מרובה
    גילי
    08/10/2007

שלום רב,
    אני כבן 40. בשנה האחרונה החלתי בשינה מרובה (לא עקב מחלה או שינוי במצב בריאותי כפי שידוע לי) של לעתים 10 שעות בלילה וזאת בנוסף לשינת צהריים של שלוש שעות. בשולי הדברים אוסיף כי לפני כשנה במידה והייתי נרדם לחצי שעת שינת צהריים לא יכולתי להירדם בלילה והייתי עירני. עשיתי בדיקות דם עקב הפניית רופא לשלילת מחלת הנשיקה ואכן אינני חולה במחלה זו.
    אציין כי אני כבד משקל (110 ק"ג וגובה 1.87) ובשנה האחרונה התחלתי במקביל לנחור בחוזקה (לפני כן הייתי נוחר לעתים רחוקות). רופא המש]חה מסר שייתכן שזה המקור לעייפות.
    אבקש חוות דעתך בעניין.

תודה מראש,
    גילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    09/10/2007

מאוד ייתכן שאתה סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה (Obstructive Sleep Apnea Syndrome).
    תסמונת זו שכיחה למדי בגברים בגילך, בעלי עודף משקל וסימפטומים אופייניים הם נחרות ועייפות וישנוניות במשך היום.
    תסמונת לא מטופלת עלולה עם הזמן לגרום לתחלואה נוספת כמו יתר לחץ דם, מחלות לב ובכלל מחלות כלי דם.
    לכן - בקש הפנייה לבדיקה במכון שינה!

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גילי
    09/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו