כדורי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי שינה
    הגר
    27/01/2010

קיבלתי מפסיכיאטרית בונדורמין והיא אמרה שזה לא ממכר ואף לא הגבילה אותי בצריכה של זה. רופאת המשפחה שלי אומרת שזה ממכר וקראתי שאין לקחת מעל 7-10 ימים. מעבר לכך, קראתי שתרופה זו מונעת שינה עמוקה ומאפשרת רק שינה "שטוחה". שלוש שאלות לי-
    1. מי מהרופאות צודקת?
    2. למה הטיפול הוא דרך מניעת שינה עמוקה?
    3. היש טיפול טוב ובלתי ממכר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    27/01/2010

שתיהן. אבל:
    תרופות ניתנות בהתאם למצב הרפואי של כל מטופל ותוך "שקילת" היתרונות והחסרונות עבור אותו מטופל ספציפי.
    אז נכון שלבונדורמין ולתרופות שינה נוספות יש פוטנציאל התמכרות והתרגלות. ונכון שכדורי שינה מסויימים עלולים לגרום בשימוש ממושך לשינה יותר שטחית. ונכון שלא מומלץ באופן כללי ליטול כדורי שינה לטווח ארוך. אבל צריך לזכור שחוסר שינה פוגם בבריאות גם כן!
    ולכן אם מדובר בנדודי שינה עקשניים, מכל סיבה שהיא, אפשר ליטול את התרופה למשך תקופה ממושכת (כמובן אם היא מועילה!).

האם יש טיפול טוב ולא ממכר? יש טיפולים שונים בנדודי שינה. הטיפול נקבע בהתאם לסיבת נדודי השינה ובהתחשב במחלות רקע.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו