מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכול לישון.. כבר לא נסבל, עצתכםלא ישן04/02/2010
הסיפור הוא כזה, אני בן 19 וחצי, מאז ומתמיד יש לי בעיות בשינה כנראה מייתר מחשבות.
זה היה קורה לי הרבה פעם, הולך ובא בתקופות, היו המון המון פעמים שבלילה הייתי גם מזיע למצב שהחולצה כולה מים וצריך לקום להתקלח או משהו בסגנון.
בזמן האחרון הבעיה הזו חזרה, אבל בצורה הרבה יותר חמורה, לא הולך ובא, אני פשוט לא מצליח לישון מידי יום ביומו. גם אם אני נכנס למיטה בשעה 2-3 בלילה כדי "לסחוב" לעייפות, וגם אם אני נכנס למיטה בשעה 9-10 בלילה, אני נרדם בשעות 4-5 לפנות בוקר במקרה הטוב.
אני כמעט בטוח שהסיבה העיקרית היא יותר מדי מחשבות, כשאני נכנס למיטה אני שם לב שהראש שלי פשוט לא מצליח "להתכבות" ואני לא רגוע, אבל בתקופה הזו זה ממש חמור, אני לא מצליח לעשות כלום בנידון. המחשבות יכולות להיות על דברים רגילים ואפילו טיפשיים לחלוטין, כמו מה עשיתי באותו יום או במהלך השבוע, מה אני אעשה מחר, מוזיקה ששמעתי מתנגנת לי בראש בכל הזמן ואני לא מצליח להשתיק אותה וכו' וכו'.
ניסיתי לקחת כדור סירקדין (מלטונין), זה עזר במידה מסויימת ל 14 יום בערך, ואני מאמין שזה היה צירוף מקרים כי פשוט לאחר 14 יום חזרה הבעיה. עברתי לכדור נגד חרדות (לוריוון) ממשפחת הבנזודיאזפינים (כדי לנסות לישון) זה גם לא עוזר.
רציתי להתחיל לקחת אסיוול כי אמרו לי שזה יעזור.. אבל גם אם כן אני לא כ"כ רוצה להיות תלוי בכדור כזה מעכשיו והלאה בשביל לישון.
מה אפשר לעשות עם הבעיה הזו? סדר היום שלי נהרס לגמרי ואני לא מצליח לתפקד בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה מתאר כה בבהירות את הבעיה
ד''ר מיכל לוסטיג04/02/2010שלא נותר לי אלא להציע לך לפנות להתערבות פסיכולוגית/פסיכיאטרית (אם הנך בצבא לקבנ) ולשקול טיפול התנהגותי קוגנטיבי ו/או טיפול תרופתי. אנו מתייחסים לעוררות יתר ועודף מחשבות כסוג של חרדה.
שיהיה לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדוה רבה על התשובה,
לא ישן05/02/2010שמעתי על טיפולים בהפרעות שינה ומכון שינה, האם יש קשר בין הדברים? בדיקות שיוכלו לעזור?
או שלפי הדברים הטיפול היחידי הוא באמת פסיכולוגי?
עברתי בחיי הרבה פסיכולוגים ופסיכיאטרים בגלל כמה סיבות, דברים שיצאתי מהם פחות או יותר, אבל מאז ומתמיד טיפול בשיחות לא עזר לי, ואני די בטוח שגם כרגע לא יעזור, מה שנותר זה טיפול תרופתי.
האם אין ברירות אחרות לפני שאפנה לתרופות?
תודה רבה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש
ד''ר מיכל לוסטיג06/02/2010קודם כל לא לשלול טיפול בשיחות.
ישנם סוגים של פסיכותראפיה. יתכן ולא עברת את המתאימה עבורך. ובכל מקרה אתה יכול להתייעץ עם פסיכיאטר או רופא שינה לשם ההכוונה המדוייקת יותר.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכתי לרופא המשפחה ולא היה לו מושג.
לא ישן09/02/2010הלכתי לרופא המשפחה בבקשה לעזרה או להפנייה לרופא מומחה להפרעות שינה / מרפאה המטפלת בבעיות שינה.
והרופא משפחה בכלל לא ידע איך לעזור לי ולא הבין על מה אני מדבר, וכאמור - אני חייב הפנייה ממנו בשביל להגיע לשם, אבל הוא טוען שהוא לא מכיר מרפאות שמתעסקות דברים הללו, איזה מן רופא זה?
איך אוכל ליצור קשר עם רופא המטפל בבעיות שינה בכל זאת?
תודה רבה על עזרתך שוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)