הפרעות שינה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה...
    יובל
    10/02/2010

שלום

מזה שנים אני סובל מהפרעות שינה שבדרך כלל מתבטאים בקושי רב להירדם בשעה סבירה (לפני אחת בלילה במיקרה הטוב, בדרך כלל יותר סביב 2-3) , דבר הגורם לי לסבל רב בתקופות מסוימות בחיים.

בדרך כלל, כאשר אני חיי בשגרה קבוע המצריכה ממני לקום בשעות מוקדמות בבוקר - הבעיה לא חמורה ואני נרדם בשעות סבירות ואף ישן כמו שצריך, אך בתקופות אחרות, תקופת בחינות למשל (אני בן 26 וזאת התקופה הכי אקטואלית...) אני מהר מאוד עובר לשעות שינה של מ 2-4 בבוקר עד 10-11, מתעורר עייף וממשיך להיות עייף עד שעות אחר הצהריים, בהם אני חש ערני הרבה יותר , דבר זה משבש לי לגמרי את מהלך היום , בעיקר כשאני מוצא את עצמי מצליח לישון רק 3-4 שעות לפני בחינות המתרחשות בבוקר.

לפני לימודי, בייעוץ עם רופה משפחה, הוצע לי לקחת מלטונים 4 גרם למשך 10 ימים.
    הטיפול הראשון עזר מאוד אך שמתי לב אחר תקופה שאני לוקח 2 מיליגרם ושזה עדיין עוזר מאוד, רציתי לדעת האם אמור להיות הבדל משמעותי בין נטילת 2 מיליגרם ל4 מיליגרם.
    כמו כן, רציתי לדעת האם עלולה להתרחש בעיה רפואית בנטילה ממושכת של מלטונים, ממה שהבנתי זה לא אמור לקרות. כשהתחלתי בטיפול הרגשתי סוג של הקלה והרגשתי שפתאום אני מבין מה זה אומר לישון כמו שצריך והייתי מרוצה אם הייתי מצליח למצוא פיתרון אחר שאינו מצריך תרופות.

טוב, כתבתי סיפור שלם :) , אשמח לדעת האם כדאי לי לפנות לדרכים אחרות מעבר למלטונין על מנת לטפל בבעיה...

תודה ושינה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה...

הוספת תגובה

• שאלה קטנטנה

יובל
    11/02/2010

האם יש הבדל בין החומר הפעיל בסירקדין (מלטונין?) לבין מלטונין שנמכר בשם אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה קטנטנה

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/02/2010

צירקאדין הוא מלטונין בשחרור מושהה והתוויתו הנו לנשים מגיל 55 עם נדודי שינה. אין הוא יעיל 0או לפחות טרם הוכחה יעילותו) בהפרעה בתזמון שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליובל

ד''ר מיכל לוסטיג
    11/02/2010

אם מלטונין בן שני מיליגרם עוזר, אכן אין סיבה לקחת 4 מג. השאלה העיקרית היא האם אנו מדברים על נדודי שינה בשל מתח לפני בחינות או על הפרעה בתזמון שינה שהטיפול בה אכן הוא על ידי מלטונין (אותו יש לקחת לפחות שנה) ואז ישנו זמן לקיחה קריטי בו יש לקחת את הכדור, זה בהתאם לשעון הפנימי שלך.

בהצלחה בבחינות בכל מקרה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהייה

יובל
    11/02/2010

אכן הכדור שאני לוקח הוא צ'רקדין, הרופא משפחה רשם "מלטונין" אך זה מה שקיבלתי בבית המרקחת (הורי הוציאו לי את זה).

בכל מיקרה, אני לוקח 2 מיליגרם בסביבות 10 וחצי, וב12-1 אני כבר מספיק עייף מספיק בשביל להירדם.

לדעתי, הבעיה שלי נובעת גם בתזמון של החלונות שינה ערות (מאז שאני ילד אני נוטה לזה) אך גם יש לזה אלמנט נפשי , קשה להגיד שללכת לישון ולהרגיש שעומדים לפני "מלחמה" בהירדמות זה דבר מרגיע במיוחד לגבי מתח אחר הגורם לזה, אני לא יודע... אני הרבה יותר מרוכז בשעות הערב והלילה וקשה לי להגיד שאני מרגיש לחוץ במיוחד.

דבר שני, מפתיע אותי מה שאת כותבת לגבי סירקדין היות והוא אכן יעיל עבורי ברוב המקרים, גם בהירדמות אך גם באיכות השינה (המדד שלי הוא הקושי בהתעוררות שאחרי).
    חשבתי שאולי זה יכול להיות פלציבו, אך קשה לי להאמין...
    עבור מה סרקדין יעיל בדרך כלל? האם עלול להיגרם נזק רפואי משימוש בסירקדין אצל אדם צעיר?

אשמח לתשובות , לפחות מה שאפשר במסגרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו