מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעון ביולוגי דחוי או hdadזיו14/02/2010
שלום.
מיום שאני זוכר את עצמי אני מה שנקרא - "ציפור לילה". רעב בלילה וחד יותר בשעות הערב...
המשמעויות ידועות, בעיקר בנושא הקושי בבוקר ,לימודים וכיו"ב...כשהייתי צעיר, בעיקר בזכות מוטיבציה רבה הצלחתי בתחומים מסויימים (שרות צבאי קרבי משמעותי) אך בסופו של דבר אני מרגיש עייף ומתוסכל ממצבי היום.
לפני כ10 שנים, הייתי אצל דר' ירון דגן שאבחן שעון ביולוגי דחויי קלאסי. האבחון נעשה ע"י שיחה בלבד ללא שום מבדקים ו/או בדיקות.
התחלתי בטיפול במלטונין, היה שיפור מסויים(נרדם בסביבות0230 וקם ב0900) אך לאחר תקופה פגה ההשפעה, אולי משום שהחלתי לקנות בארה"ב ולא בארץ?
!
בכל מקרה, פניתי לפסיכיאטר שחושד בhdad , אני זוכר במפורש שירון אמר לי שהרבה אנשים הסובלים משעון דחוי אובחנו בטעות כסובלים מhdad. אני ממש מתוסכל, כל אחד מביט תחת הפנס שלו...
לתחושתי הבעיה היא בעיית שעון דחויי אך לצערי המלטונין לא ממש עוזר. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונים שוב לרופא שינה
ד''ר מיכל לוסטיג15/02/2010קונים מלטונין על פי מרשם רופא בארץ! נוטלים אותו בדיוק על פי השעות שהרופא מורה.
ואגב
לעיתים מספיקה שיחה ובדיקה קלינית לאבחן הפרעה בתזמון שינה ולא נדרשת בדיקה נוספת.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני מסכימה
ד''ר מיכל לוסטיג15/02/2010שיש לטפל ראשית בהפרעת השינה לפני החלטה האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז ראשונית או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)