בעיית שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית שינה
    בחור
    23/02/2010

שלום
    אני בן 17, ולרוב יש לי בעיית שינה שבגללה לוקח לי זמן רב להירדם.
    הרבה מחשבות יתר וכאלה.
    בנוסף, כשאני ישן עם חברה שלי, אני מתעורר פעמים רבות במהלך הלילה והרבה פעמים ישן ממש מעט באותו לילה.
    אני זז הרבה בלילה, וכל רעש קטן מקפיץ אותי.

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    23/02/2010

בעייה אחת תיארת - הרבה מחשבות. זה אכן מפריע להירדם. כדאי ללמוד טכניקות הרפייה כדי לשפר את תהליך ההירדמות.
    אתה מציין יקיצות רבות כשאתה ישן עם חברה שלך. גם כאן הגורם עלול להיות עוררות נפשית גבוהה, אך אתה מתאר גם רגישות רבה להפרעות סביבתיות (תזוזות, רעש) ולכן אתה ישן גרוע יותר איתה.
    אם אתה מרבה לצרוך קפאין (קולה, שוקולד, קפה) נסה להימנע מכך לגמרי למשך מס' שבועות וראה אם השינה טובה יותר. כדאי להימנע גם ממשקאות שמכילים אלכוהול ומעישון.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בחור
    23/02/2010

אני לא מעשן, לא שותה, וצורך קפאין בכמות קטנה אם בכלל (שוקולד מדי פעם...)
    מה הכוונה בטכניקות הרפייה? גם כשאני מנסה נשימה איטית ומנסה לא לחשוב על כלום, אני בדרך כלל לא מצליח ועדיין לוקח לי זמן יחסית רב להירדם.
    כל העניין די מתסכל, בייחוד העובדה שאני לא יישן איתה כמו שצריך וכמו שהייתי רוצה.

תודה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו