שיתוק בשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוק בשינה
    איילת
    14/10/2007

שלום,
    אני סובלת משיתוק בשינה מגיל 15 בערך, בגיל 20 אובחנתי במאבדת שינה. היום אני בת 27, לפי האבחון אני חווה 8 הפסקות נשימה בשעה. ברוב הלילות אני לא מתעוררת עם שיתוק יש שנים שאני יכולה לספור עד 5 פעמים ויש שנים שכל חודשיים אני חווה אותם.

גיליתי שכאשר אני לא מפחדת מההתעוררות בשיתוק ומההזיה השיתוק ניגמר מהר יותר ותדירותו קטנה. כניראה שלחץ ומתח מגבירים את התופעה. לרוב אני חוזרת ישר לישון מבלי לפתור את השיתוק כי המאבק בו רק גרם לתחושת פחד ומצוקה לעומת זאת זה ההרפיה ממנו (אני אומרת לעצמי אה.. זה שיתוק בשינה) עוזרת להתמודדות.

שאלתי:
    לאחרונה כשנתיים בערך אני חווה בזמן בשיתוק מין ווברציות כאלה המורגשות לי בראש הם מאוד חזקות ,לא חוויתי כאלה מעולם. לאחר מכן הראש כאילו בוער ואני חוזרת לישון המומה מהתופעה. אני רוצה להפסיק את הווברציה אך איני יכולה.
    האם שמעתם על תופעה כזו? אני חוששת מאפילפסיה או איזשהי תופעה חשמלית (כך זה מרגיש)
    מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוק בשינה

הוספת תגובה

• שיתוק שינה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    14/10/2007

בזמן של שיתוק שינה לעיתים חווים תחושות שונות, משונות, מפחידות. יש תיאורים מגוונים מאוד. בכל מקרה התופעה לא נשמעת כאפילפסיה.
    לגבי שיתוק שינה באופן כללי: תדירות האירועים עולה (או שמופיעים לראשונה) בתקופות של חסך שינה. לכן, הקפדה על שעות שינה מספיקות (7-8 שעות מדי לילה) ומסודרות עשויה להביא לרגיעה.

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו