מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית סהרוריותסהרורי01/03/2010
בתור נער בן 18 היה לי בעיית סהרוריות ומאז היא לא חזרה
לפני כמה ימים ישנתי עם חברתי במיטה ותוך כדי שינה היא העירה אותי
בצעקה,והסבירה לי שהיידים שלי היו חזק סביב הצוואר שלה,
כמובן שלא זכרתי כלום,רק זכרתי שהיה לי חלום שמישהו תוקף
אותי אם אקדח וכנראה תקפתי אותו חזרה,
אני יודע שבשלב השינה העמוקה השרירים אמורים להיות מנוונים כך
שלא תנסע לבצע דברים שיש בחלום,
ובכול זאת זה קרה,
מאז המקרה מאוד מפחיד אותי,
ואני רוצה לדעת האם יש טיפול לנושא,ומה אפשר לעשות בשביל להרגיע את
הצד השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות אוטומטיות בשינה
ד''ר מיכל לוסטיג02/03/2010שלום,
התופעה הזו, כמו גם הליכת הלילה הנן חלק מתופעות אוטומטיות בשינה המכונות פאראסומניות. על מנת לקבל הסבר מפורט יותר ראה "שאלות נפוצות" בפורום זה.
עם זאת תופעות אלה מתגברות בתקופות מתח וחסך שינה כך שרצוי קודם כל להקפיד על שעות שינה נאותות. (לפחות 7.5 שעות בלילה).
אם התופעה שקרתה חוזרת על עצמה, רצוי לעבור בדיקת EEGבלילה ובהמשך כדאי גם לשקול טיפול תרופתי רק בשל האלימות שבתופעה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)