הפרעת שינה אמיתית או תזוזת שעון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת שינה אמיתית או תזוזת שעון?
    א
    06/03/2010

שלום, אני סטודנטית בת 22 ולאחרונה סובלת משעות שינה מוזרות. לא זו בלבד שאני לא מצליחה להירדם לפני 4 בבוקר, אלא שהגוף שלי דורש לפחות 10-12 שעות שינה ביממה. אפילו אם בשבוע מסוים אני כביכול מצליחה "לסדר" את השעות, קורה משהו והן חוזרות להתהפך. לרוב, גם אם אני ישנה 6-7 שעות בלילה - אם אני קמה מוקדם (סביבות 8,9) הגוף שלי מראה סימני עייפות במשך כל היום. קשה לי לתפקד במיוחד בבקרים (עוד מאז הצבא): לא משנה כמה אני ישנה בלילה, אני עייפה בבקרים...

שאלותיי הן:
    -למה הגוף שלי "דורש" - נוסף לשעות השינה המאוחרות מאוד - גם זמן שינה ארוך מאוד?
    -יכול להיות שכ-ל זה נובע רק מלחץ דם נמוך\חוסר במאגרי ברזל?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    06/03/2010

נסי לחשוב מה גרם לשינוי: שינוי באורח החיים? מתחים? מחלה, אישפוז? דיאטה קיצונית? תרופות חדשות?
    אני מציעה לך לרשום יומן שינה שמפרט מתי את הולכת לישון ומתי את קמה (גם במשך היום). זה ייתן לך מושג ברור יותר לגבי מחזוריות השינה, האם יש לילות של חסך שינה ולילות של פיצוי וכד'.
    לא נראה לי שיש קשר ללחץ דם נמוך. לרמת ברזל נמוכה עלולה להיות השפעה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו