מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוחר מרעיש ומתכווץ מתוך שינהמפריען19/03/2010
שלום,
אני ישן טוב, אבל בת זוגי לא.
הסיבות:
1. אני ישן בסדר, ואז פתאום נוחר נחירה חזקה.
2. אני עושה רעש עם הפה (לא חיכוך שיניים), כמו לעיסת מסטיק, אולי.
3. הגוף שלי קופץ או מתכווץ בפתאומיות.
כתוצאה מזה אני מפריע לה לישון, ואז בניסיון להפסיק את ההפרעות, היא מפריעה לי לישון.
שנינו עכשיו ישנים ממש לא טוב.
ניסיתי לישון בלי כרית, על הצד, על הבטן, על הגב, בכל צורה.
אין לי כלכך אפשרות להגיע למרפאות שינה דרך קופת חולים, ולכן אם ההמלצה היא בכיוון זה, אשמח להמלצה על מקום טוב שלא מחייב הפניה מקופ"ח.
מה אפשר לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010לבקש הפנייה למכון שינה.
הפנייה בנושא של נחרות וחשד להפסקות נשימה בשינה כלולה בסל הבריאות.
לחילופין - אתה יכול לפנות לייעוץ במכון שינה ללא טופס התחייבות מקופ"ח ולשלם (אצלנו זה בסביבות 110 ש"ח).
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבדקתי במעבדת שינה
מפריען18/04/2010עשיתי בדיקה במעבדת שינה.
באמת גילו אצלי תסמונת חסימה נשימתית. נראה שאני מפסיק לנשום בערך 13 פעמים בשעה.
אין פגיעה ברמת החמצן בדם (מעל 99%, רב הזמן).
אמנם אין לי בעיה שפוגעת בבריאותי, אך היא פוגעת באיכות השינה של בת זוגי ושלי.
הציעו לי 3 פתרונות:
1. פתרון כירורגי (המליצו לא ללכת לכיוון זה בגלל שהבעיה לא חמורה דיה).
2. מסכת אף המזרימה אוויר.
3. התקן דנטלי.
אף אחד מהפתרונות לא נשמע לי טוב. האם אין דרך פשוטה להפסיק את הנחירות, והרעשים?
קראתי משהו על מכשירי רעש לבן, שממסכים את הרעשים שהנוחר יוצר. האם זה באמת יכול לעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/04/2010בדרגת חומרה כמו שתארת פתרון כירורגי (טיפול בגלי רדיו) או התקן דנטלי עשויים לסייע.
הבעייה הרפואית היא הפסקות הנשימה ולא הנחרות, כך שפתרונות שרק משקיטים את הנחרות הם פתרונות לא מספקים. מצד שני טיפול בהפסקות הנשימה יפסיק את הנחרות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)