מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיתוג חשמלי במוח בזמן מעבר לשינהמני20/03/2010
שלום,
כבר הרבה שנים (אני בגיל 30), שמידי כמה לילות יש מצבים שבהם אני הולך להירדם ואז באותו רגע של הניתוק מודעות קורה שם בפנים משהו משונה, אני שומע זרם חשמלי ממש בתוך הראש כאילו שזה איזה מתג שמנסה להיסגר ואני נלחם נגדו, זה כאיו שאני מתאמץ לא להירדם.
הדבר היחידי שאני שולט עליו זה תנועות הרגליים, אז אני מזיז אותם כדי לא להירדם וכדי להפסיק את הזרם החשמלי המשונה הזה.
עד עכשיו תמיד זה הפחיד אותי המצב הזה והתאמצתי להתעורר רק כדי להפסיק את הזרם החשמלי.
אתמול בלילה זה קרה שוב (אחרי הרבהזמן שזה לא קרה), אבל בניגוד לפעמים קודמות החלטתי לא להילחם נגד זה, ואז במשך איזה 10 או 20 שניות הרגשתי זרם חזק מאוד ורציף בכל המוח, כאילו שזה עולה מכיוון הצוואר למעלה. אחרי זה היתה הפסקה של 3 שניות, ואחרי זה עוד פעם היה זרם חזק למשך 3 שניות. ואז זה הפסיק.
ההרגשה אחרי זה היתה שכאילו המוח שלי התמלא באיזה חומר חדש. המצב רוח השתנה מעט.
בכל מקרה אחרי 10 דקות בערך נרדמתי רגיל.
לא קראתי או שמעתי על תופעה שכזו בשום מקום אחר.
השאלה שלי, מה זה בדיוק? האם אני מנסהה להשתלט על מנגנוני השינה?
יש לציין שהזרמים היו אך ורק בתוך הראש, הגוף שלי לא זז או משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010אין לי הסבר לתופעה שתיארת פרט לזה שבמעבר בין ערות לשינה לעיתים יש תופעות כמו "קפיצות" של גפיים, לעיתים מעין הזיות, לעיתים שיתוק כללי של הגוף לשניות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)