מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סהרוריותאלון20/03/2010
שלום, אני בן 29 ללא בעיות רפואיות ולאחרונה חוזרת אצלי תופעת הסהרוריות.
במקרה הראשון שחוויתי מצאתי את עצמי מתעורר מתוך חלום כשאני עומד על מיטתי, פני צמודות לקיר ורגלי מדממת (בחלום נפלתי ממדרגה וכנראה שזה באמת קרה לי על כשעמדתי על המיטה).
במקרה נוסף חלמתי שאני פותח ספר גדול והתעוררתי בעמידה לצד שולחן הכתיבה שלי כשהמחשב הנייד שלי פתוח בידיי כמו ספר, כשהתעוררתי הוא פשוט נשמט לי מהידיים.
במקרה האחרון שחוויתי מצאתי את עצמי שרוע על רצפת החדר לאחר שקיבלתי מכה בגב ובראש.
בשני המקרים הראשונים התעוררתי מבולבל ואפילו נבהלתי קצת ועברו כמה דקות עד שנרגעתי, בפעם השלישית פשוט חזרתי למיטה והרגשתי מורגל למצב.
האם התופעה חריגה? האם יש קשר לכך שישנן הפרעות (רעשים בעיקר) בסביבת השינה שלי? (בחודשים האחרונים אני ישן עם אטמי אוזניים בגלל רעשים שמעירים אותי בלילה)
בדרך כלל השינה שלי היא קלה ודרוכה (כמו חייל בכיתת כוננות) אך אף פעם לא הגעתי למצב של סהרוריות.
שלושת המקרים קרו בתקופה של חודשיים בערך.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/03/2010האם בילדות היו לך אירועים של הליכה מתוך שינה? זו הפרעה שכיחה בילדות שנוטה לחלוף עם ההתבגרות. לעיתים התופעות שבות בגיל מבוגר יותר עקב חוסר שינה כרוני, נטילת תרופות שונות וכו'.
האם בכל האירועים שתארת היה זכרון של חלום רלבנטי? אם כן, הרי שמדובר בתופעה שונה מהליכה מתוך שינה.
בינתיים אני מציעה לך לארגן סביבת שינה בטוחה, נטולת מכשולים, דברים שבירים, דלת סגורה וכד', ובמקביל כדאי מאוד לפנות לייעוץ פרטני במכון שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)