מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינה-אשמח לקבל ייעוץיעל17/10/2007
שלום
אני בת 28, סובלת משינה גרועה כסממן מרכזי בתסמונת התשישות הכרונית+פיברומיאלגיה, בהן אובחנתי לפני כשנה.
פעם בשבועיים לערך, יש לי לילה סביר ואז ביום למחרת אני עם הרבה יותר כוחות ומצליחה לתפקד.
השינה אצלי היא כרגע המחסום בדרך להקלה משמעותית בסממני התסמונות הללו וחזרה לעבודה.
כבר חצי שנה שאני נוטלת כדורים ממשפחת הטריצקילים, 3 חודשים אלטרולט ו3 חודשים ג'ילקס, הכדורים הללו כמעט ואינם מטיבים את שנתי וגם גורמים להנג-אובר ביום שלמחרת, דבר שמחריף את החולשה והתשישות.
הפרעת השינה שלי מתבטאת בשינה מאוד מאוד קלה, כל רחש בשכונה מעיר אותי ולוקח לי לפחות שעה להירדם בחזרה. כמו כן אני מתעוררת באופן קבוע בשעה 5 בבוקר לערך ולוקח לי לפחות שעה להרדם מחדש, כל זאת תחת תחושת עייפות כבדה מאוד.
על פי המלצת הרופא, יש כדורים חזקים יותר כמו נוקטורנו למשל אבל הם ממכרים ולא ממליץ לי להתחיל בשימוש בהם בגילי הצעיר.
אני אובדת עצות, לא יודעת מה לנסות או לעשות.
הומלץ לי על תוספים כמו מלוטונין או גאבא? האם אתה היית ממליץ לי לנסותם? האם יש לך הצעות או עצות נוספות להתמודדות עם מצוקתי זו?
אודה מאוד על תשובתך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/10/2007במקרה שלך אני ממליצה בחום על ייעוץ פרטני במכון שינה וייתכן גם בדיקת שינה. בקשי הפנייה מרופא המשפחה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד דבר-
יעל18/10/2007רופאת המשפחה שלי אומרת שזה הכל מהתסמונת (תת"כ/פיברו) ובדיקות שינה הן למי שלא יודעים ממה הבעיה.
זה שאני יודעת את מקור הבעיה זה עדיין לא פותר לי אותה לצערי...
מה דעתך עלי לעשות?
תודה שוב
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/10/2007לדעתי - חלק אינטגראלי מבירור של תסמונת העייפות הכרונית / פיברומיאלגיה חייב לכלול הערכה של רופא שינה / בדיקת שינה.
סימפטומים של עייפות / תשישות / כאבים עלולים להיות משניים להפרעת שינה!
עמדי על כך שתופני לבירור שינה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)