אינסומניה ועייפות יום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינסומניה ועייפות יום
    כפיר
    06/04/2010

ראשית, אני רוצה לומר לכן דר' לוסטינג ודר' שכטר-עמיר שאתן מנהלות פורום להפרעות שינה בצורה מקצועית ומי ייתן שרוב מכוני השינה בארץ רק ישכילו מכם.

השאלה שלי פשוטה , כאשר יש אינסמוניה המאופיינת בקשיי הירדמות ושינה לא מרעננת, האם הפתרון הוא בהכרח שימוש בבנזואיפינים או טיפול CBT?

או בעצם מהן אפשרויות הטיפול הקיימות באינסומניה? [קצת קשה לי להאמין שטיפול CBT יכול לסייע לעומק שינה,ויעילות שינה, CBT יכול לסייע להרגעה והירדמות אך מה קורה לאחר ההירדמות?

מתי המכון ממליץ על טיפול תרופתי באינסומניה ועל אילו קבוצות ?
    [אני יודע את עמדתה של דר' לוסטינג שנמנעת מטיפול תרופתי בבנזואיפינים עד כמה שניתן , אך יש לציין כי את בדעת מיעוט לצערי מבין הפסיכיאטרים המעדיפים לפתור בעיות שינה בבנזואיפינים].רופאי משפחה מאוד מבולבלים ובצדק במקרים של צעירים עם אינסומניה , מצד אחד לתת בנזואיפינים על רקע המלצה של פסיכיאטר ומצד שני הם מודעים לבעייתיות של התרופות הללו , ורופא משפחה טוב לרוב ממרגיש לא בנוח עם רישום תרופות אלו .

השאלה מה כן ניתן לעשות מעבר לתרופות?
    האם במכון שלכם בשיבא יש CBT?

ובאמת כל הכבוד, דר' לוסטינג ודר' שכטר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אינסומניה ועייפות יום

הוספת תגובה

• עוד שאלה

כפיר
    06/04/2010

אני מוזמן לבדיקת רופא במכונכם, מה עליי להכין לקראת הבדיקה חוץ מבדיקות מעבדה ובדיקת שינה אחרונה.?

האם יש צורך לנהל רישום שינה?
    או הכנות נוספות לאינטייק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    10/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    10/04/2010

ראשית - תודה.
    ותשובתי לשאלתך: לא כל קשיי הירדמות ושינה לא מרעננת מחייבים בנזודיאזפינים או CBT! הסיבבות לקשיי הירדמות ושינה לא מרעננת רבות והטיפול בהתאם לסיבה.
    כאשר מדובר באינסומניה ראשונית או מותנית אז יש לחשוב על CBT או טיפול תרופתי (לאו דווקא בנזודיאזפינים! יש תרופות נוספות).
    אם אתה מעוניין / מתעניין ב-CBT אתה מוזמן לפנות אלי במכון.

שבוע טוב,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו