עייפות כרונית או הפרעת קשב וריכוז?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות כרונית או הפרעת קשב וריכוז?
    דנה
    25/04/2010

שלום:)

אני בת 25 ויכולה לתאר את חיי כמסע מתמשך של עייפות. יש לי הסטוריה של שינה לא מסודרת בילדות
    (שכבתי לישון בשלוש בלילה כבר מגיל 3). כמובן שזה לא תמיד היה ככה, אבל בהחלט היה שם מקום לחוסר אחריות-מצד ההורים כמובן. חשוב לציין ששני ההורים שלי נוטים לשינת יתר. "אי אפשר לישון תמיד, אבל צריך לשאוף לזה"-זה המוטו המשפחתי שלנו.(האם ישנוניות יכולה להיות גנטית?)

במשך השנים שמתי לב לכך שקשה לי לשמור על ריכוז למשך זמן ולמלא אחר הוראות במדוייק. עפ"י הקריטריונים, אני לא סובלת מהפרעות קשב וריכוז, אבל מאוד מפוזרת, שכחנית, קולטת לאט ומאבדת דברים בלי הפסקה. חייבת לציין שזה גרם לרגשי נחיתות די רציניים-או שאולי זה הפוך וחוסר הבטחון שלי מביא לתפקוד לקוי תחת לחץ?

עד גיל 23 הייתי פשוט ישנה המון, מרגישה רעננה גם אם זה לפרק זמן קצר מאוד. ההתעוררות בבוקר מבחינתי תמיד הייתה סיוט. לוקח לי שעה לפחות להתעורר לחלוטין וגם זה לא בטוח. קשה לי לתאר איך חבריי מצליחים לעבוד בלילות ולהסתפק בכמה שעות שינה ואז להגיע ללימודים.
    בשנתיים האחרונות המצב החמיר ואני יכולה לישון כל הלילה וחלק נכבד מהיום ולהתעורר עייפה כאילו לא ישנתי בכלל.

רציתי לדעת כיצד ניתן לטפל בעניין המתוסבך הזה (כי רק בדיקת טובה-תיתן רק תשובה חלקית ואולי לא נכונה וכנ"ל שאר בדיקות למיניהן). בעיקרון פחות אכפת לי מהאבחון-הייתי רק רוצה לדעת אם ניתן באיזשהי צורה להתחיל לשפר את המצב.

אשמח לעצה,
    תודה,
    אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    25/04/2010

אני ממליצה לך לפנות לבירור מסודר במכון שינה.
    יש הפרעות שינה שונות שביטויין שינה מרובה.
    הטיפול בהתאם לאבחנה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו