מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך עזרהאדם לאדם30/04/2010
הי. אני פונה אליכם בבקשת עזרה ואני די במצוקה. במשך שנתיים וחצי לקחתי קלונקס במינון לא גבוה יחסית (כ-1 מג ביום) ,לטיפול בבעיות חרדה כלליות - התחלתי אז קרייירה בתחום חדש. לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת את הקלונקס, ומאז אני סובל מבעיות שינה די חמורות. אני מתעורר תמיד באמצע הלילה, לעיתים אחרי שלוש שעות שינה ולעיתים אחרי שעה וחצי. ואז לפעמים אני חוזר לישון ולפעמים לא. אני מאמין שמה שאני חווה הם סימני גמילה מהקלונקס מכיוון שמעולם בחיי לא סבלתי מתופעות כל כך חמורות וקיצוניות. הסתכלתי מהמעט שיש באינטרנט, בויקפדיה ובעוד אתרים שם הם אומרים דברים מאוד ברורים על גמילה מבנזודיאזפינים. הם טוענים שאסור לקחת תרופות שינה "רגילות" כמו זולפידם (שהרופא שלי מיהר לתת לי) כי הן דומות במנגנון שלהן לבנזודיאזפינים ואז כל תהליך הגמילה יתבטל. הם מציעים שם לקחת אנטיהיסטמינים כתרופת הקלה על נדודי שינה בזמן הגמילה. השאלות שלי:
1. מי ידוע לכם על הנושא הזה של גמילה באופן כללי?
2. האם נכון שתרופות z אכן "מבטלות" גמילה?
3. מה לגבי האנטיהיסטמינים ואיפה אפשר להשיג אותם?
43. היכן יש מקור מידע אמין ומעמיק (רופאי משפחה - לא נראה לי) כמו מכון גמילה מכדורי שינה או מומחה רציני שיוכל לענות לי על השאלות האלה ואולי להציע מסלול טיפול (הכוונה לגמילה) רציני.
התחושה שאף רופא אפילו פסיכיאטרים לא יודעים םכלום ואין להם גם כוח להתעמק במקרה שלך - יש להם את התור הבא עוד עשר דקות בדיוק.
מקווה מאוד שמישהו יכול לעזור לי - לא בא לי להיות שוב מכור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/04/2010אתה מעלה נושא די "כבד" ונראה לי שהפורום אינו המקום לתת את הפתרון האולטימטיבי. רק אומר שברוב המקרים ניתן לגמול מכדורי שינה, לעיתים תוך היעזרות בתרופה אחרת ותוך שימוש בטיפול התנהגותי. תרופות Z מבטלות גמילה - ???????????? גם לתרופות Z יש התמכרות. לגבי אנטיהיסטמינים - הכוונה לתרופות ללא מרשם כמו יוניסום=סליפ אייד=טונייט. אני לא בטוחה שזה מה שיעזור.
פנה לייעוץ פרטני של רופא שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)