יקיצה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יקיצה מוקדמת
    דורון
    02/05/2010

בן 51 בריא , פעיל ספורטיבית , משפחה חמה ותומכת ועבודה טובה. נחשב אדם רגוע ונינוח.
    אני נרדם ללא קושי בסביבות השעה 23 אך מתעורר לקראת השעה 4 בבוקר - התעוררות חזקה וישר מתחבר במחשבות למציאות למרות ניסיונות שלי לספור בלב ולעשות מדיטציה להירגע ולהירדם שוב אני לא מצליח.
    אני מתפקד בצורה לא רעה אבל מרגיש שאני משלם מחיר מבחינת מתח , חרדות ומחשבות שליליות שמפריעות לי. בנוסף זה מכניס אותי לחשש לקראת השינה אני מפחד מההתעוררות המוקדמת ומהשעות האלו של משיכת הזמן עד הבוקר.
    בסופו של דבר לקראת חמש וחצי אני כבר קם.
    אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יקיצה מוקדמת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    02/05/2010

לא כתבת כמה זמן אתה סובל מיקיצת בוקר מוקדמת.
    כאשר מדובר בשינוי מהשינה הרגילה שלך הסיבה עפ"ר מתח / דאגות / חרדה / דכאון ובזה יש לטפל. כדאי לפנות להערכה פסיכולוגית.
    ללא טיפול יש חשש מלהיכנס למעגל של חרדה מפני השינה - העצמה של הפרעת השינה וחוזר חלילה, כמו שאתה מתאר.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקיצה מוקדמת

דרור
    02/05/2010

זה העצים בחודשים האחרונים - אבל תמיד הייתי מתעורר מוקדם בסביבות 6.

האם יש סוג של תרופה ללא מרשם שאת ממליצה לנסותה ? או שהפתרון המועדף פניה לפסיכולוג

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לפסיכולוג

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    02/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקיצה מוקדמת

דרור
    02/05/2010

זה העצים בחודשים האחרונים - אבל תמיד הייתי מתעורר מוקדם בסביבות 6.

האם יש סוג של תרופה ללא מרשם שאת ממליצה לנסותה ? או שהפתרון המועדף פניה לפסיכולוג

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו