מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררות פעמים בלילה בשעות קבועותלימור03/05/2010
לצוות הפורום שלום
הנני בחורה בת 27. תמיד הייתי ישנה כמו תינוק. הייתי מסוגלת לישון 12 שעות בלי בעיה, כולם היו קוראים לי "ישנונית" מרוב שישנתי טוב.
לאחרונה חלה בעית שינה חמורה שזה אומר: קושי בהירדמות (בין שעה וחצי לשעתיים לא מצליחה לישון, ובמקרים חריגים אף 3 שעות), התעוררות פעמים בלילה בשעות קבועות (2 וחצי ו4 או 5 ) וב7-8 בבוקר אני כבר קמה כי אני לא מסוגלת לישון יותר.
אני ניסיתי כבר כדורי שינה: בונדורמין, לוריוון, אסיול, קסנקס, סליפ אייד ושום דבר לא עוזר או שעוזר ל-2-3 ועדיין מתעוררת בלילה ומוקדם בבוקר.
אני לא יודעת כבר מה לעשות, אני כולי אובדת עצות. קבעתי תור למרפאת שינה והתור רק ב18.5.
יש ימים שאני ישנה 4-5 ודי מתפקדת במהלך היום, למרות שבשעות מסוימות נוחתת העייפות, אבל אח"כ זה עובר.
בימים האחרונים אני מרגישה מסטולית כל היום, כנראה בגלל הכדורים גם. מנסה לישון בצהריים ולא מצליחה. אמרו לי לעשות ספורט, אז בהתחלה הייתי מצליחה מידי פעם לעשות הליכות, אבל בימים האחרונים אני פשוט מרגישה סחוטה ואין לי כוח לעשות כלום.
נכנסתי למעגל חרדה, אתמול בלילה כבר בכיתי ונכנסתי למן התקף חרדה מחוסר השינה.
מה אני יכולה לעשות בנתיים עד שיגיע התור למרפאה? האם חוסר שינה יכולה לגרום נזק רציני?
אני מפחדת שהגוף שלי בסוף יקרוס
סליחה על ההודעה הארוכה
תודה על עזרה
לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2010בינתיים - היכנסי למיטה בשעה מאוחרת מאוד, 01 בערך, ולא לפני.
הימנעי משינה בצהריים או מניסיון לישון בצהריים.
וגם - כדאי לפנות להערכה פסיכולוגית.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! רק עוד 2 שאלות
לימור03/05/2010איך זה יכול להיות שכדורי שינה בקבוצת בנזודיאזפינים לא עוזרים? והאם בעיות שינה יכולות לנבוע מבעיות הורמונליות או נטילה של גלולות למניעת היריון?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2010יש תרופות שונות בקבוצה זו ויש סיבות שונות לנדודי שינה ולכן ייתכן שהתרופה לא יעילה.
סיבות הורמונליות? שינויים הורמונליים בגיל המעבר עלולים לתרום לאינסומניה - לא רלבנטי לבחורה צעירה בת 27.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עוד שאלה, ברשותך
לימור03/05/2010אם אני אעשה ספורט למרות חוסר השינה והעייפות זה עלול להזיק לי?
ואילו סיבות להפרעות שינה יכולות להיות שכדורי שינה לא עוזרים? האם הסימפטומים שאני תיארתי יכולים להעיד על דום נשימה בשינה? אני ממש מפחדת שיש לי בעיה חמורה בגוף שמונעת ממני את השינה
סליחה על כמות השאלות
אני מודה לך מקרב לב. עזרת לי המון
שהאל יברך אותך על הסבלנות
בברכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/05/2010ספורט לא יזיק לך.
דום נשימה בשינה - לא נראה.
בייעוץ פרטני תוכלי לקבל תשובות ברורות ככל שניתן.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)