מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה לבעיות שינהיעל09/05/2010
שלום,
אני בת 30 וסובלת מבעיות שינה מזה שנים, דבר המקושר גם לכך שאני מאובחנת בפיברומיאלגיה ותסמונת תשישות כרונית.
אני אמא לילד בן חצי שנה ולפני חודשיים, לאחר שאבחנו אצלי דלקת בבלוטת התריס, רופאת המשפחה רשמה לי לוריוואן.
אני נוטלת חצי כדור מידי ערב מזה חודשיים וזה מקל על הפרעות השינה שלי.
בעבר רשמו לי כדורים הנחשבים פחות מזיקים כמו אלטרולט וג'ילקס אבל הם לא עזרו לי.
יש לי 2 שאלות:
1. אלו תרופות משרות שינה+ נוגדות חרדה, נחשבות מזיקות יותר ואלו פחות?
בהנחה שאיני מצליחה להתגבר על הפרעות השינה שלי ללא תרופות, אני מעוניינת בתרופה שתהייה מזיקה כמה שפחות ושתהיינה לה כמה שפחות תופעות לוואי.
2. אני משערת שחלק מתשובתך תהייה, לפנות לייעוץ פרטני.
מי הגורם המייטבי לפנות אליו בנושא זה? מומחה לשינה? האם הוא יכול לרשום תרופות פסיכיאטריות? פסיכיאטר? דרך קופת חולים צריך להמתין מעל חצי שנה לתור ובאופן פרטי זה כמעט 1000 ש"ח לפגישה אחת.
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר09/05/2010כתבת הרבה אבל כלל לא תארת מה הן בעיות השינה שלך!!
ןלכן איני יכולה להתייחס לטיפול..
בהנחה שאבחנת תשישות כרונית נעשתה לאחר בירור מקיף, כולל הערכה פסיכולוגית, אני חושבת שכדאי לך לפנות לשיחה עם רופא שינה כדי להבין ביחד מה הן הפרעות השינה ומה הכיוון הטיפולי הטוב היותר. האם תרופות? האם טיפול התנהגותי-קוגניטיבי?
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות השינה שלי
יעל10/05/2010השינה שלי קלה מאוד, כל רחש מעיר אותי (בחצי השנה האחרונה יש לי גם ילד מתוק שלא חוסך ברחשים).
קשה לי להרדם, להכנס למוד של שינה גם בהירדמות לפני השינה וגם לאחר היקיצות הליליות.
קמה בבוקר עוד לפני השעון, למרו שסחוטה ועייפה מאוד.
עייפה וחלשה במשך היום.
תודה על תגובתך.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפירוט בעיות השינה
יעל10/05/20101. מה התמחות של רופא שינה? האפם הוא מוסמך לרשום תרופות פסיכיאטריות או רק כמו רופא משפחה?
1. אלו תרופות משרות שינה+ נוגדות חרדה, נחשבות מזיקות יותר ואלו פחות?
בהנחה שאיני מצליחה להתגבר על הפרעות השינה שלי ללא תרופות, אני מעוניינת בתרופה שתהייה מזיקה כמה שפחות ושתהיינה לה כמה שפחות תופעות לוואי.
תודה רבה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010יש לברר מדוע קשה לך להיכנס ל"מוד" של שינה.
ייתכן שהטיפול המתאים יהיה טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שנעשה ע"י מי שמומחה בתחום (פסיכולוגים, חלק מרופאי השינה).
רופא שינה מוסמך לרשום כל תרופה כמעט (למעט תרופות מסויימות שמוגבלות ברישום לרופא מקצועי מסויים. יש מס' תרופות כאלו).
מזיקות יותר או פחות? כל תרופה שנרשמת מתייחסת למקרה הספציפי בו התועלת שלה תהיה גבוהה מהנזק.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא שינה
יעל10/05/2010תודה.
נראה שיש רופאים המגדירים עצמם כמומחי שינה כאשר הם מגיעים מתחומים מגוונים (פנימאים, נוירולוגים...).
האם לדעתך יש משמעות/המלצה בנושא?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010רופאי שינה מגיעים לתחום זה מהתמחויות שונות.
פני לרופא שינה במכון שינה מוכר.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)