מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מכדורי שינהאבי29/10/2007
אני בחור בן 28 משתמש כבר 3 שנים בכדורי שינה סטילנוקס/זודורם.במשך הזמן המינון עלה ל 2 כדורים לפני השינה. לאחרונה הרופא שלי הפסיק את המרשם שלי בטענה שאני לוקח יותר מדי והוא לא מוכן יותר לרשום לי מרשמים. כבר ביקשתי כמה פעמים ממנו ללכת לבדיקה במכון שינה אבל הוא סרב וטען שהבעיה לא תפתר במכון שינה ושאין אישור מהקופה לבדיקה כזאת. במשך התקופה שנטלתי את הכדורים ניסתי מאות פעמים לישון ללא השימוש בכדורים אבל לא הצלחתי בכלל!!!. העניין הוא שאני מפחד שיגיע היום שבוא לא יהיו לי את הכדורים לישון למרות שנאמר לי מהרופא שכדורים אילו אינם גורמים להתמכרות, אבל עובדה פיתחתי תלות בהם ואני לא מצליח להרדם. מצבי הנפשי מעולה מצבי הכלכלי מעולה גם כן. אני במערכת יחסים מאוד בריאה עם חברה שלי והמשפחה והחברים. מה לעשות? אני ממש מפחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר דליה שכטר-עמיר29/10/2007מדוע בכלל התחלת ליטול זודורם בגיל 25? מה היה הרקע? איך היתה השינה שלך לפני כדורי השינה?
נטלת פעם כדורי שינה אחרים?
עם התשובות שלך ננסה להתקדם.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שלום רב
אבי29/10/2007תודה על ההתייחסות , אז ככה השינה שלי לפני נטילת הכדורים היתה מעולה הייתי יושן 10 שעות ברצף מבלי שום בעיה. הבעיה התחילה פשוט בלילה אחד בלי שום סיבה אבל ממש בלי שום סיבה. בלילה הראשון לא התייחסתי, בכל זאת נדודי שינה זה לא דבר נדיר לאחר מכן נדודי השינה נמשכו עוד לילה ועוד לילה מקסימום הייתי יושן שעתיים בלילה וגם שינה ממש שיטחית וכשהייתי קם כל השרירים שלי כאבו ברגליים ובידיים וממש הייתי עייף. פניתי לרופא והוא רשם לי סטינוקס למשך חודש ימים. לאחר חודש של נטילה חזרתי לישון ללא שום בעיה במשך כ 3 חודשים ללא כדורים. ושוב לאחר תקופה חזרו לי נדודי השינה וקשיי ההירדמות בעיקר ואני לא מבין למה הרי שום דבר לא השתנה באורח החיים שלי. ובקשר לשאלתך אם הייתי נוטל כדורים אחרים לפני אז התשובה היא בהחלט לא! אפילו אקמול או אדוויל לא הייתי נוטל כשהייתי חולה הייתי נותן לגוף להתמודד לבד, בשנים האחרונות הייתי חולה אוליי פעם אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה דברים ששכחתי לציין
אבי29/10/2007אני לא שותה קפה רק לעיתים רחוקות, אני שונא אבל ממש שונא אלכוהול. לעומת זאת מאוד אוהב ירקות ופירות שומר על עצמי מבחינת תזונה משקל 63.5 קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר29/10/2007לאור התשובות כדאי לפנות לייעוץ במכון שינה כדי לתכנן גמילה מכדור השינה. בקש הפנייה לשיחת רופא. על פניו אין צורך לבצע בדיקת שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)