בעיית שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית שינה
    נעמה
    31/05/2010

שלום רב,
    אני בת 22
    מזה כשבוע אני סובלת מבעיות שינה
    בד"כ אני נרדמת בסביבות 12:30-1:00 בלילה, ההרדמות לוקחת טיפה יותר זמן מאשר בד".כ. בהלך הלילה עצמו , לאחר שנרדתי אני ישנה טוב אך ללא חלומות
    אני מתעוררת בסביבות 6:30 בבוקר ואז כבר לא יכולה לישון כמו שצריך
    כגון אני נרדמת ומתעוררת שוב כל פעם, השינה מאד לא רגועה, אני חולמת כל מיני חלומות וגם קשה לי להבין אם אני באמת ישנה או ערה...
    לאחר שאני מתעוררת סופית אני מתעוררת לרוב עם ראש כבד ועם עייפות לא מרגישה רעננה.
    במהלך היום אני גם מרגישה עייפה ולא רענננה.
    יש לציין שעד מלפני שבוע השינה שלי הייתה בסדר גמור, ב10 שנים האחרונות אל סבלתי מבעיות שינה כלל, גם במצבי לחץ
    אני רוצה להגיד גם שבזמן האחרון אני נמצאת בתקופה מאד לחוצה בחיים, אני חושות על הרבה דברים ויש עלי עומס גדול (לימודים, תקופת מבחנים מתקרבת, עבודה). אני לא רגועה ומצברוח שלי לא כ"כ טוב.
    כמו כן בשבוע האחרון אני מצוננת, האם זה יכול להשפיע?
    אני מרגישה שלקראת הלילה אני מתחילה לפתח מין פחד שאני לא ארדם / לא אשן בלילה , אני מנסה לא להיכנס למעגל הזה של פחד מנדודי שינה שגורם לנדודי שינה ובנתיים אני מצליחה להירדם מהר ברוך ה'.
    הבעיה העיקרית היא מה שקורה בשעות הבוקר וגם העייפות והכבדות במהלך היום.
    אני לא מעוניינת לקחת כדורי שינה בשלב זה.
    מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר את השינה שלי למצב תקין כמה שיותר מהר?

בתודה,
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה

הוספת תגובה

• סיוטים במשך חודשים

יעל
    01/06/2010

שלום,
    אני כבר שנים רבות סובלת מהפרעות שינה:נדודי שינה+סיוטים נוראיים. זה בא אצלי בתקופות וכאשר זה בא זה סבל בלתי נסבל. עם נדודי שינה אני פחות או יותר השלמתי,אבל גם כאשר אני כבר נרדמת אני חולמת רק על דברים טרגים,אסונות,מוות,מלחמות וכו...אם זה היה מדי פעם,אז לא נורא,אבל זה פשוט כל לילה במשך חודשים!אני מתעוררת כל בוקר יותר עייפה ממה שהייתי כשהלכתי לישון.ולמרות שזה רק חלום,המוח שלי חווה טראומה כל יום! מערכת העצבים שלי כבר קורסת.רופאים לא ממש מתייחסים לזה ברצינות. אני ממש חייבת עצה: מה עושים או למי פונים? אני ממש מיואשת...תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו