ואבן, לוריבן והפרעות ריכוז וזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ואבן, לוריבן והפרעות ריכוז וזיכרון
    עדי
    06/06/2010

שלום לך ד"ר דליה שכטר-עמיר ותודה על הפורום החשוב,
    אני בת 50 ובריאה בד"כ. נוטלת כ-5 שנים 10 מ"ג ואבן לפני השינה כי סובללת מנדודי שינה (מתעוררת אחרי 4 שעות שינה ומתקשה להרדם שוב, מלחץ נפשי). הואבן עוזר לי ומאפשר לי לישון כ-6 שעות בלילה.
    לאחרונה נוכחתי בקשיי ריכוז קשים במהלך היום וגם בעיות זכירה.
    זה מאד מפריע לי כיוון שאני עובדת בתחום המתמטיקה והמחשבים וצריכה לערוך חישובים מורכבים.
    עברתי לחצי לוריבן במקום הואבן, בתקווה שזה יעזור, אך בעיית הקשב והזיכרון לא נפתרה.

1. האם סביר להניח כי בעיות הזכירה הן כתוצאה מהכדורים?
    (לפני שלושה חודשים התחיל לי מנפואזה ואני נוטלת עכשיו טיפול הורמנולי חלופי בגלל גלי חום: אוורל 50 + אוורל קונטי אבל בעיות הזכירה החלו עוד קודם).

2.האם יש לך עיצה?

3. אם אין ברירה אגמל מכדורי השינה כי בעיות הזכירה קשות לי מאד, אבל אז רציתי לשאול איך לעשות זאת. בהדרגה?
    תודה רבה!
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    06/06/2010

בהחלט ייתכן קשר, במיוחד עקב שימוש כל כך ממושך.
    אגב, ואבן ולוריבן - שניהם בנזודיאזפינים ובעלי אותו אפקט בטווח הארוך.
    גמילה מכדורי שינה אינה קלה ומחייבת תהליך מאוד הדרגתי, לפעמים תוך שימוש בתרופות חלופיות ולכן רצוי לעשות את זה במסגרת רפואית כמו מרפאת שינה.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

עדי
    07/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו