בעיות שינה לאחר אירוע של סינקופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה לאחר אירוע של סינקופה
    עפרי
    08/06/2010

שלום רב!
    אני בת 32 בריאה בדר"כ.
    לפני כחודש קמתי משינה והתעלפתי.
    ערכתי בדיקות שלא העלו דבר. חשוב לי לציין שהעילפון הזה קורא השנה בפעם השנייה בסיטואציה דומה.
    מאז העילפון האחרון שלי דהיינו חודש ימים, קשה לי להרדם יום ביומו באופן קבוע. אני מוצאת את עצמי עירה שעות ארוכות בלילה. גם שאני נרדמת אני חשה את עצמי חצי עירה. יש ימים שאני נשברת ולוקחת כדור שינה.
    לצערי היום חודש אחרי המקרה בעיות השינה שלי לא נפתרו כלל.
    מיותר לציין שבשבוע האחרון התחלתי להרגיש את תופעות הלוואי לכך. אני קמה עם כאבי ראש. תחושה של חולשה לפני עילפון. ודופק גבוה.
    לעיתים מופיע לי תחושה של נימול בראש ובגוף.
    החוסר שינה לא מטיב עם גופי. בלשון המעטה.
    אני לא מבינה מה השתבש אצלי? תמיד כל עיניין השינה אצלי היה מושלם!!
    איך יוצאים ממעגל האימה הזה? ומחזירים את הגוף למצב הקודם.
    נ.ב- בשבוע הראשון להתעלפות סבלתי מחרדה קלה בעיקבות האירוע ולכן קיבלתי אלפרד שממש לא סייע לי להירדם. לעיתים אני לוקחת לפני השינה קלמנרבין או/ו כדור שינה.
    אני לא מעוניינית להתמכר לכדורים האלה?
    זקוקה לעזרה בבקשה
    בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    09/06/2010

עברת אירוע סמוך להתעוררות ובעצמך ציינת שהיתה חרדה קלה עקב כך. נראה שהחרדה היא הטריגר לנדודי השינה ונכנסת כבר למעגל של חוסר שינה - דאגה ומחשבות - החמרת נדודי השינה וחוזר חלילה.
    ייתכן שטיפול התנהגותי-קוגניטיבי ממוקד יעזור לך לשוב ולישון טוב.

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו