הפרעות בשינה עקב לחץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות בשינה עקב לחץ
    חגית
    18/06/2010

שלום דליה,

אני בת 24, בסכ"ה בריאה ואקטיבית למדי.
    תמיד הייתי אדם לחוץ וחייתי עם זה פחות או יותר בסדר, ותמיד הסתפקתי בשינה מועטה.

זה נעשה קיצוני במיוחד בחודשיים האחרונים, עקב לחץ יתר בתואר (שאמנם היה קיים גם קודם) - אני כבר לא מסוגלת לישון.
    עקב העומס גם ככה לא נותר לי זמן רב ל"מותרויות" כאלו, אבל גם כשאני מנסה לישון - אני טרודה מידי וכמעט שלא מצליחה להירדם. אם כן - אני מתעוררת הרבה, לפעמים שוקעת במעין 'חצי הזיות חצי חלומות', ובד"כ קמה עייפה יותר ממה שהייתי קודם.

במשך היום אני בקושי סוחבת ו"מתעפצת" לעיתים קרובות. רק היום, כשזה הגיע למצב מסכן חיים ממש בעת נהיגה, הבנתי שצריך לעשות עם זה משהו. מה ניתן לעשות? ייתכן וזו רק תקופה גרועה והיא תעבור, אבל זה לא ממש נסבל ככה. עכשיו מתחילים המבחנים כך שלהוריד לחץ באופן מיידי לא בא בחשבון...אין לי זמן וכסף להשקיע בטיפולים למיניהם, ואני מעדיפה לא להיות תלויה בתרופות אלא אם אין ברירה. כל ההתעסקות בהפרעות שינה חדשה לי לגמרי - ואשמח להכוונה או קצה חוט כלשהו...

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בשינה עקב לחץ

הוספת תגובה

• את בעצם מבקשת

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    21/06/2010

פתרון קסם. צר לי, אין!
    הפתרון הוא להפחית את הלחץ ולקבל קצת יותר שלווה..

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו