מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקדים מעט מוגדליםירון03/11/2007
שלום רב,
אני בחור צעיר בן 20 אשר סובל מעייפות רבה.
עשיתי בדיקת שינה ונמצא 11 הפסקות נשימה בשעה.
בבדיקת רופא א.א.ג נמצא שיש לי שקדים מוגדלים אך לא חוסמים. לדעת הרופא ניתוח לא יעזור לי כי השקדים אמנם מוגדלים אך אינם חוסמים. האם
כשהשקדים מוגדלים אך אינם חוסמים, זאת לא אינדיקציה לניתוח שקדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/11/2007יש אינדיקציות שונות לכריתת שקדים, לאו דוקא הפסקות נשימה בשינה.
השאלה הגדולה היא מה הסיבה לעייפות הרבה שלך. אני מאוד סקפטית אם הגורם הוא 11 הפסקות נשימה בשינה....
פנה שנית למכון השינה בו נבדקת (אצלנו?) לבירור מעמיק יותר של סיבת העייפות.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דליה שכטר-עמיר
ירון04/11/2007ראשית, תודה על התשובה היפה ומאירת העיניים.
בבדיקה עצמה נמצא 22 התעוררויות.
נמצאו כמו כן 28 הפסקות נשימה מלאות ו-22 חלקיות, בצפיפות של 11 לשעה. נרשמו 21 ירידות ברמת ריוווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 94%, עד למינימום של 89%. ישנתי שם רק משהו כמו 4-5 שעות.
שאלתי- הבנתי שזהו דום נשימה קל. אני סובל מעייפות רבה . האם בדרך כלל דום נשימה קל שכזה אינו גורם לעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/11/2007יש אנשים עם 90 הפסקות נשימה בשינה שאינם מתלוננים על עייפות במשך היום ויש כאלה עם 7 הפסקות נשימה שמאוד מתלוננים על עייפות יומית, ואין להם גורם אחר לעייפות.
אם להיות פרקטיים: בקש ממכון השינה להתנסות למשך שבוע עם מכשיר CPAP. כאשר תישן עם המכשיר לא יהיו לך הפסקות נשימה ולאחר מס' ימים תוכל להבחין אם העייפות פחתה / חלפה. אם כן כי אז הפסקת הנשימה הקלה היא-היא הגורם לעייפות ויש צורך להמשיך טיפול בכיוון זה.
אם גם עם המכשיר תחוש עייף, כי אז יש להמשיך בירור של עייפות.
בהצלחה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דליה שכטר-עמיר
ירון05/11/2007שוב תודה על התשובה המקיפה והמפורטת. לצערי המכון שינה שהייתי בו מאוד מבולגן, ואין למי כל כך לפנות.
בכל מקרה- הייתי אצל רופא א.א.ג שאמר שיש לי שקדים מוגדלים ואמר שניתוח להוצאת שקדים יכול לעזור.
שאלתי: האם בדרך כלל ניתוח להוצאת שקדים יכול לפתור את הבעיה? (יש לי שקדים מוגדלים אך אינם חוסמים)
ובכל זאת, בדרך כלל לרוב האנשים דום נשימה שכזה אכן גורם לעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/11/2007דעתי - לפני ניתוח בכל זאת תעשה מאמץ לנסות CPAP (אתה מוזמן לפנות אלינו). בכל זאת - ניתוח זה ניתוח ואם הפרעת הנשימה הקלה היא האינדיקציה היחידה לניתוח - אני לא הייתי ממהרת.
בילדים ניתוח כריתת שקדים מתקן את הפרעת הנשימה. במבוגרים - לא בהכרח.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח
ד''ר מיכל לוסטיג05/11/2007שקדים מוגדלים כשלעצמם אינם אינדיקציה להוצאתם. ובכל מקרה הסיבה כמעט העיקרית להפרעות נשימה בשינה בילדים הנם שקדים ואדנואידים מוגדלים. לא כך הוא במבוגרים ולעיתים למרות הוצאת השקדים הפרעת הנשימה נשארת.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 19, אני נכנס לקטגוריה
ירון05/11/2007אני בן 19, אני נכנס לקטגוריה של המבוגרים או הילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גבולי
ד"ר לוסטיג05/11/2007ולכן חשובה דעתו של רופא אאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכן
ירון07/11/2007תודה על התשובות האכפתיות והכנות. אני חושב שבכל זאת אעשה ניתוח בתקווה שיעזור מאחר וcpap בגילי (19.5) זה לא פתרון אידיאלי.
בכל מקרה- תודה רבה על הכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום נשימה -שינה
ישראלה רמון17/08/2008שלום רב , אבי כבן 60 סובל מהפרעות דום נשימה במהלך השינה . הוא אובחן במעבדת שינה ונמצא שיש צורך בשימוש המכשיר CPAP על מנת לשפר את איכות השינה וכמובן לבריאותו התקינה ,אך יש בעיה שמאוד מתסכלת את אבי בעת השימוש במכשיר לאחר השימוש אבי מקבל דלקת ריאות,צינון פשוט התקררות מלאה . מה ניתן לעשות בנדון כיוון שאין אפשרות אחרת לישון ללא המכשיר כיוון שמדובר בסכנת חיים . אשמח לתשובתך , בברכה ,ישראלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד"ר דליה שכטר07/09/2008לא מדובר בסכנת חיים. לא מתים מהפסקות נשימה בשינה (אם כי הסיכון עולה כאשר יש תחלואת לב או ראות קשה בנוסף). אני ממליצה לפנות לרופא המטפל במכון השינה בה נבדק ולהתייעץ לגבי המשך הטיפול. בברכה, ד"ר דליה שכטר-עמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)