מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח להירדם בלילהעמירם23/06/2010
לד"ר דליה שלום!
אנוכי סטודנט בן 25, בשנה השלישית ללימודים, ועברתי כמה וכמה תקופות מבחנים עד כה, אך מלפני כמה חודשים החלה בעיה קשה - כאשר המבחנים הם בבוקר אני לא מצליח להירדם כלל בלילה שלפני.
ניסיתי כמה וכמה דברים- ביניהם להימנע משתיית קפאין ב8-10 שעות שלפני מועד השינה, התשת הגוף על ידי ריצה ארוכה, שימוש ברסקיו (להרגעה), אף אחד מהדברים הללו לא עזר וחוץ מלהתהפך מצד לצד ללא הועיל כמה שעות , לישון לא ממש הצלחתי.
עם הידע המועט שלי ברפואה אני רק יכול לשער שמדובר בעודף אדרנלין בדם עקב לחץ.
האם יש דבר שאני יכול לעשות בנידון?
אודה על עזרתך,
עמירם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/06/2010תשובתי - כדור שינה בלילה שלפני המבחן.
התייעץ עם רופא המשפחה לגבי הכדור המתאים (כדאי שיהיה בעל טווח פעילות קצר כך שלא ישאיר תחושת טשטוש בבוקר).
עצתי לך: לנסות לילה אחד עם כדור שינה בסוף שבוע. כך תחוש מה השפעתו עליך ואם יש תופעות לוואי כלשהן.
משימוש כזה בכדור שינה אין סכנת התמכרות. תוכל לישון לילה שלם ותקום מוכן לבחינה.
בהצלחה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)