סדר יום משובש - עייפות כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדר יום משובש - עייפות כרונית
    שמרית
    01/07/2010

למנהל הפורום שלום,
    בן זוגי הוא וסטודנט שעובד למחייתו כדייל. במסגרת עבודתו הוא ער שעות רבות ונודד בין אזורי זמן שונים. בגלל סדר יומו המשובש הוא כל הזמן עייף, ממש זומבי. זה פוגע בתפקוד היומיומי והאקדמי שלו. הוא פחות או יותר חי על משקאות אנרגיה והם לא עוזרים לו ועל עבודה אחרת הוא לא מוכן לשמוע. האם יש איזה טיפול או תרופה (חוקיים, כמובן) למצבו?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לחזי

עמית גרין
    04/07/2010

שלום לך,
    ככל הנרה בן זוגך "חי בג'ט לג" קבוע כתוצאה מהעבודה של כדייל. טיפול אפשרי שיכול להקל על הקושי הוא טיפול במלטנין. מלטנין הוא הורמון האחראי על השריית שינה ויש לו תפקיד בארגון וויסות של מחזורי העירות והשינה. עבודת משמרות כפי שי שלבן זוגךמשבשת את השעון הביולוגי. אני מציע לפנות לשיחת ייעוץ עם רופא במכון שינה ולשקול טיפול במלטונין.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לעייפות?

שמרית
    04/07/2010

הי, תודה על התשובה.
    הייתי בשבת באירוע משפחתי ודיברתי עם קרובת משפחה שיש לה טרשתץ היא אמרה שהיא לוקחת כדורים נגד עייפות פרוביגיל. שמעת עליהם? הם יתאימו גם לבן זוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחזי

עמית גרין
    05/07/2010

שלום לך,
    פרוביג'יל היא תרופה מעוררת. התרופה ניתנת בד"כ לחולים בטרשת, לחולים הסובלים מנרקולפסיה עם ישנוניות פתולוגית שאובחנה בבדיקת שינה ו MSLT ובמקרים בהם אובחנה הפרעת נשימה בשינה המטופלת ב CPAP ועדיין נותרה ישנוניות למרות הטיפול ב CPAP.
    הפורום הוא לו אמצעי לאבחון והמלצה על טיפול תרופתי ולפיכך אני ממליץ לפנות לשיחה עם רופא במכון שינה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום משובש - עייפות כרונית - תגובה

עמית גרין
    17/02/2011

שלום לך,
    ככל הנראה בן זוגך סובל מהפרעה בתזמון השינה כתוצאה מיעפת (ג'ט-לג). שעות השינה הלא סדורות וחציית אזורי הזמן כתוצאה מעבודתו ייתכן ושיבשו את השיוןן הביולוגי שלו. אני ממליץ לפנות לשיחה עם רופא במכון שינה ולשקול טיפול במלטונין. מלטונין הינו הורמון האחראי על השריית שינה ויכול לעזור כטיפול להפרעה בתזמון שינה.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו