שינה לא רציפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה לא רציפה
    אהרון
    03/07/2010

בן 67 מזה מספר שנים סובל מאיכות שינה ירודה
    נרדם בקלות אך מתעורר מספר פעמים בלילה(אין לי בעיות פרוסטטה).ידוע לי על רמות נמוכות מאד של טסטוסטרון בעקר חופשי. מסיבות בריאותיות איני יכול לקבל תוספת טסטוסטרון.כשאני מתעורר בלילה נהגתי לקחת חצי כדור בונדורמין. אבל גם אז אני מתעורר 4-5 פעמים.
    לאחרונה רשם לי הרופא סירקדין. איני חש בשיפור ובלילה עדין נאלץ להוסיף שליש כדור בונדורמין. וגם אז מתעורר מספר פעמים .אבל מאז תחילת הטיפול בסירקדין אני מרגיש חולשה איומה.שאלותי
    1.האם בכלל מלטונין מתאים לבעיה שלי ?
    2.האם בונדורמין מתאים.
    3. האם השילוב בין מלטונין למעט בונדורמין הוא בעיתי "
    מה עושים?
    תודה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה לא רציפה

הוספת תגובה

• תשובה לאהרון

עמית גרין
    03/07/2010

שלום לך,
    במידה ואינך סובל מהפרעה בתזמון שינה מלטונין אינו הפתרון. סירקאדין היא תרופה חדשה המתאימה לנדודי שינה במבוגרים והיא סוג של מלטונין שיכול לעזור.
    בונדורמן, היא תרופת שינה יעילה ומוכרת ויכולה לעזור במקרים רבים. למיטב הבנתי, במקרה שלך הטיפול בבונדורמין לא מביא לשיפור במצב ולכן ככל הנראה לא יעיל.
    ככל הידוע לי אין בעיה בשילוב בין התרופות.
    מה עושים? מכיוון שלמיטב הבנתי הטיפול שאתה מקבל איננו יעיל קיימות שתי אפשרויות העומדות בפנייך. האחת לחזור לרופא שרשם לך את הסירקדין והבונדורמין ולבקש טיפול תרופתי אחר שאולי כן יביא להקלה ולשיפור. אפשרות שניה, לפנות לשיחת יייעוץ עם רופא במכון שינה.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו