הפרעת שינה- חוסר תגובה במהלך השינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת שינה- חוסר תגובה במהלך השינה
    אור א
    08/07/2010

קורה לי הרבה פעמים שאני ישן ופתאום מתעורר תוך כדי השינה, אני יודע שאני ער, שומע רעשים ורואה הכל אבל לא מצליח לזוז כמה דקות עד שזה עובר.. וזה מלחיץ ביותר,
    מישהו מכיר את התופכה..?, יש לזה טיפול כל שהוא?
    הלחץ הזה שנוצר כאשר אני לא מצליח לזוז גורם לי לא לרצות לישון שוב עקב הפחד שזה יקרה שוב..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת שינה- חוסר תגובה במהלך השינה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    08/07/2010

שלום רב,
    התופעה מוכרת וידועה ואיננה כרוכה בכל סכנה. אפשרות אחת היא שהנך חולם זאת. אפשרות אחרת היא שמדובר ב"שיתוק שינה".שיתוק שינה פירושו של דבר ששיתוק השרירים המופיע בעת שלב השינה העמוקה או שנת החלימה מופיע בשלב שינה שטחי יותר.
    מדובר בתופעה הנמשכת שניות אך למי שחווה אותה נראה שמדובר בפרק זמן ארוך. לעיתים יש גורמים המעוררים את התופעה כשינה לא מסודרת, חסר שעות שינה ושינה על הגב. רצוי על כן להקפיד על היגיינת שינה, כלומר הליכה לשינה באותה השעה ולא מאוחר מדי ורצוי להימנע משינה על הגב. בעת אירוע ניתן לנסות לנשום עמוק או לנסות לקום. הכרת התופעה וההבנה שאין בה כל סכנה היא אבן הטיפול העיקרית.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו