מדוע אומרים שכדורי שינה אינם ממכרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע אומרים שכדורי שינה אינם ממכרים
    לילי
    11/07/2010

בת דודה שלי ילדה תינוק בגיל 26 וסבלה מדיכאון, נתנו לה כדורים לדיכאון ולשינה, הדיכאון עבר
    אבל המשיכה לסבול מנדודי שינה, והמשיכה את הכדורים, בונדורמין, כי גם אמרו לה שזה מדור חדש ואין מה לחשוש, היום לאחר שנה וחצי היא העלתה ל-2 וחצי כדורים, כי כדור אחד כבר לא משפיע והיא לא יכולה לישון בלי הכדור?
    מה היא אמורה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדוע אומרים שכדורי שינה אינם ממכרים

פרופ' יהודה פינקלשטין
    11/07/2010

שלום רב,
    כדורים המשרים שינה והם ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו ברוטיזלואום (בונדורמין) אכן יכולים לגרום להתמכרות. גמילה איננה קלה אך אפשרית ולאחר מכן ניתן לשקול המשך הטיפול. נראה לי שבמקה זה בת-דודתך זקוקה להערכה מליאה חוזרת בידי הפסיכיאטר המטפל והוא יוכל לפקח על הגמילה תוך כדי איזון מתאים של מצבה הנפשי.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילי

עמית גרין
    11/07/2010

שלום לך,
    ראשית, פורום רפואי איננו תחליף לייעוץ רפואי, במידת הצורך ממליץ לפנות לרופא שרשם לה את המרשם לתרופת השינה להמשך טיפול וייעוץ. במידה והטיפול לנדודי השינה איננו מיטבי עם הבונדורמין ניתן לשקול טיפול בתרופת שינה אחרת.

שאלה עקרונית: במידה וקשיי ההירדמות שלה ממשיכים והטיפול הרפואי בבונדומין מאפשר לה הירדמות ושינה טובים והיא איננה סובלת מתופעות לוואי למה להפסיק את הטיפול? האם היית מייעצת לחולה הסובל מיתר לחץ דם להפסיק טיפול תרופתי יעיל וטוב להפרעה? אני חושב שלא. לפיכך, במידה והטיפול בתרופות שינה יעיל, מקל את הסבל מההפרעה ואין תופעות לוואי לטיפול אני ממליץ בחום להמשיך בטיפול.

קצת ידע מחקרי: במחקר שנערך ע"י דר דגן וקופח מכבי והתפרסם בעיתון הרפואה נבחנו שתי שאלות מרכזיות: האחת, האם תרופות שינה גורמות להתמכרות? והשניה, האם קיימת תלות (צורך בהעלאת המינון להשגת האפקט הטפולי). המחקר נערך בשיתוף פעולה עם בית המרקחת הכללי של מכבי.
    ממצאי המחקר:
    1. הנתונים כללו כ 30,000 מטופלים שצרכו תרופות שינה בתקופת המחקר פחות מ 10% (כ3000) בלבד היו משתמשים כרוניים. המשמעות למעלה מ 90% הם משתמשים זמניים שנעזרו בתרופות שינה לתקופה קצרה. כלומר, הטענה כי תרופות שינה ממכרות ולא ניתן להגמל מהן איננה נכונה, מרבית המתשמשים השתמשו תקופה קצרה ובתורפות השינה.
    2. אצל המשתמשים הכרוניים שהשתמשו בתרופות שינה למעלה משנה, נמצא כי בשנה הראשונה אכן היה גידול במינון אך בשנה השניה לא היתה עליה נוספת במנון. המשמעות היא שאכן בשנה הראשונה תתכן עליה במינון עד להגעה למינון היעיל אולם לאחר שמגיעים למינון היעיל אין עליה נוספת.

כאמור נתונים אלו מבוססים על מחקר על 30000 מטופלים, בכל מקרה יש לבדוק כל מקרה לגופו ולבדוק האם האבחנה והטיפול הרפואי שהותאם נכון ויעיל. אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל ועם רופא במכון שינה.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו