מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השכבה לישון שני ילדים בני 4 ו-2דנה13/07/2010
שלום,
יש לי בן בן4 ובת בת שנתיים.
לפני מספר חודשים עברנו דירה.הבת הקטנה עברה למיטת נוער ממיטת תינוק והבן יחד איתה(מיטה נפתחת).
כשעברנו ,בזמן ההשכבה לישון הייתי איתם בחדר עד שנרדמו גם בגלל משבר המעבר וגם השינוי שהקטנה עוברת(ממיטת תינוק למיטת נוער).
הקטנה בגמילה ולאחרונה היא כל הזמן רוצה לקום לשירותים,אני אף פעם לא אומרת לא גם אם אני רואה שזה משחק כי אני לא רוצה למנוע ממנה(אולי באמת משהו מציק לה).
לאחרונה זה ממש הציק לי להישאר איתם בחדר והחלטתי ללכת בשיטה אחרת בשיטה האדלרית.לקרוא להם סיפור ליטוף קטן ולצאת מהחדר.אם הם יוצאים להכניס אותם לחדר מבלי להגיד דבר עד שישנו במיטות ויתרגלו.
עבר כבר שבוע ואני חשה שאני ממש חסרה להם ומוזר להם שאני לא מגיבה או שלפעמים אני כועסת שישנו כבר(כי אני מאבדת סבלנות).הקטנה לא הולכת לישון לפני 21:00 ואני מוטרדת מאוד.
הם שניהם משחקים ביניהם בחדר והאחד מפריע לשני.
אני לא רוצה להאמין שיש לה הפרעות שינה וכך גם לגדול ואין לי מושג מה לעשות.
אתמול נקטתי בשיטה הקודמת,הייתי איתם בחדר והם לא הפסיקו לחבק ולנשק אותי,הם כל כך שמחו.
הם בגיל שהם עדיין צריכים אותי את המגע שלי ואני לא יודעת באיזה צעד לנקוט בכדי לגרום להם לישון ב-19:30 ואני אוכל להיות שקטה מכל הבחינות.
אבקש את עזרתכם בדחיפות,מטרתי היום היא לנסות מהלך חדש ואז למצוא את הדרך.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
עמית גרין13/07/2010שלום לך,
ילדים בגילם של ילדייך יכולים ללכת לישון באופן עצמאי מבלי שתהיי נוכחת בחדר. מאידך, יכול להיות שהשינוי שהחלטת לעשות "לא מוצא חן בעיניהם" והם מנסים "להתנגד" ע"י כך שהם קמים מהמיטה או משחקים בינהם דבר שמאריך את זמן ההשכבה וההירדמות של הילדים.
אני יכול להציע כמה עצות קטנות: אחת, סבלנות, תמשיכי לנסות לתת להם להירדם באופן עצמאי (את לא רוצה להיות נוכחת בחדר עד גיל 18 נכון?) לא להתעצבו ולדעת שזה יכול לקחת מספר לילות. השניה, גבולות. ילדים צריכם גבולות הם מחפשים את הגבולות מההורים. הם מצפים מההורה שישים גבולות. לדוגמא: אם בתך כבר קמה לשירותים פעמיים סביר להניח שהיא לא צריכה עוד פעם אלא בודקת כמה פעמים ניתן לרדת מהמיטה לפני שאמא מאבדת את הסבלנות. לכן, צריך לשים גבול ולהגדיר בצורה ברורה את טקס ההשכבה ואת הכללים. לאחר שנקבעו הכללים צריך לאכוף אותם בשקט, בתקיפות ובסבלנות.
בהצלחה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכבה לישון
דנה14/07/2010עמית היי,
תודה על עצתך אבל הייתי רוצה שתהיה יותר ספציפי.תנחה אותי איך להתחיל את כל המהלך מתחילותו ועד סופו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המשך מפורטת לדנה
עמית גרין14/07/2010שלום לך,
אני מציע ללכת שבה התחלת, להנהיג נוהל שינה כללי ואת תעשי את ההתאמות הדרושות.
ניתן להתחיל בארוחת ערב בשעה 19:00 בערך , עם סיום הארוחה מקלחות. לאחר המקלחת ניתן לקיים משחק רגוע או להקריא סיפור במיטה. חשוב שיהיה ברור שקוראים סיפור אחד. לאחר הסיפור אומרים לילה טוב נשיקה וחיבוק מחכבים את האור ויצאים מהחדר. סביר להניח כי בלילות הראשונים הם לא ירדמו מייד וייתכן שירצו לצאת מהמיטה, ללכת לשירותים, לקרוא לכם באמתלות שונות וכו'...
אז ככה לא מתעצבנים דבר ראשון, בסבלנות, בשקט אך בצורה ברורה ונחושה אומרים להם שעכשיו לילה והולכים לישון מחזירים למיטה אומרים לילה טוב ויצאים מהחדר. במידה והילדים לא נרדמו ממתינים מספק דק' עד שנכנסים לחדר. לאורך כל התהליך צריך להיות עיניינים סבלניים ולאכוף בצורה רצינית את הרעיון שעכשיו לילה והולכים לישון.
בהצלחה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכבה לישון
דנה19/07/2010האם בגיל הזה הם לא צריכים את החום שלנו שנהיה איתם ונחכה שישנו?
כשעשיתי את הנסיון(שהנחת אותי) במשך שבוע הרגשתי נורא ואני לא אכחיש שגם עכשיו אני לא ממש מרוצה כי זה לא פשוט לי להישאר בחדר(לא חסר מה לעשות).
מה אתה ממליץ?אני לא רוצה לעשות להם נזק שאשלם אותו בעתיד.
כשהם שניהם הולכים לישון,הם מפריעים האחד לשני ומשחקים,הקטנה כבר גמולה אבל הופכת את נושא ה"פיפי" למשחק.
אני מנסה להקשיב לאינטואיציות שלי אך אני קצת מ בולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה
עמית גרין19/07/2010שלום לך,
בכל גיל וגם כשיהיו בוגרים הם יצטרכו וירצו חום, אהבה וקרבה. ברם, לא צריך לבלבל בין חום ואהבה לכללי התנהגות וגבולות. האינטואיציה שלך צריכה להנחות אותך לתת להם חום ואהבה מצד אחד אבל גם ללמד אותם כללי התנהגות.
במידה ואת מעוניינת בייעוץ את מוזמנת להתקשר ולקבוע פגישת ייעוץ
בברכה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)